Γερμανία: Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως, πριν από τη λήξη του προγράμματος

Γερμανία: Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως, πριν από τη λήξη του προγράμματος
Το υπουργείο Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας AP

Την αδυναμία του Washington Group να φθάσει σε συμφωνία σχολίασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αλλάξει η θέση του Βερολίνου

Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ζανέτ Σβάμπέργκερ, σχολιάζοντας την αδυναμία του Washington Group να φθάσει σε συμφωνία και επισήμανε ότι δεν υπάρχει νέα θέση του Βερολίνου σχετικά με το θέμα.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εξακολουθήσουν να συζητούν. Εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση τότε, όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις που είναι απαραίτητες για αυτό. Η απόφαση θα ληφθεί στην βάση αυτών», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του Washington Group όπου το ΔΝΤ εκπροσώπησε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν είχε αποτέλεσμα.

Η Γερμανία η οποία εκπροσωπήθηκε από το νέο υπουργό οικονομικών, Όλαφ Σολτς, παρέμενε σταθερή στην πάγια θέση της. Ότι δηλαδή τα μέτρα ελάφρυνσης θα ενεργοποιούνται σταδιακά μετά από αξιολογήσεις της Ελλάδας ανά πενταετία ενώ η επιμήκυνση του χρέους δεν μπορεί να ξεπεράσει τα τρία χρόνια.

Το ΔΝΤ από την πλευρά επανέλαβε, ότι μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί «μη λύση» και επέμεινε σε αυτόματη εφαρμογή των μέτρων που θα δώσει θετικό σήμα, επιτρέποντας στην Ελλάδα να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα