“Μπρα ντε φερ” ΔΝΤ – Βερολίνου για το χρέος

“Μπρα ντε φερ” ΔΝΤ – Βερολίνου για το χρέος
Ο γερμανός υπ. Οικονομικών, Όλαφ Σολτς και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ AP

Κρίσιμες ώρες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με την Γερμανία να παραμένει άκαμπτη στην ελάφρυνση σε δόσεις και το ΔΝΤ να επιμένει σε "καθαρή λύση".

Η συνάντηση του Washington Group όπου το ΔΝΤ εκπροσώπησε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν είχε αποτέλεσμα.

Η Γερμανία η οποία εκπροσωπήθηκε από το νέο υπουργό οικονομικών, Όλαφ Σολτς, παρέμενε σταθερή στην πάγια θέση της. Ότι δηλαδή τα μέτρα ελάφρυνσης θα ενεργοποιούνται σταδιακά μετά από αξιολογήσεις της Ελλάδας ανά πενταετία ενώ η επιμήκυνση του χρέους δεν μπορεί να ξεπεράσει τα τρία χρόνια.

Το ΔΝΤ από την πλευρά επανέλαβε, ότι μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί «μη λύση» και επέμεινε σε αυτόματη εφαρμογή των μέτρων που θα δώσει θετικό σήμα, επιτρέποντας στην Ελλάδα να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Συνεχίζονται και σήμερα οι συζητήσεις

Παρά τη διαφωνία οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς το χρονικό παράθυρο για συμφωνία ΔΝΤ – Βερολίνου, που θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση του προγράμματος του Ταμείου με την Ελλάδα, γίνεται καθημερινά μικρότερο.

Πηγές του Ταμείου διαβεβαίωναν πάντως, ότι το Ταμείο είναι προσηλωμένο στην αναζήτηση βιώσιμης λύσης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σημείωναν δε, ότι ακόμη κι αν το Ταμείο αναγκαστεί να ακυρώσει το πρόγραμμα του με την Ελλάδα, θα συνεχίσει να πιέζει για μια καλή λύση για το ελληνικό χρέος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα