Κοζάνη: Βρέθηκε νεκρό αρκουδάκι στην άκρη του δρόμου

Κοζάνη: Βρέθηκε νεκρό αρκουδάκι στην άκρη του δρόμου
όλις ένα μήνα μετά το προηγούμενο τροχαίο ατύχημα με θύμα μεγάλη θηλυκή αρκούδα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, περίπου στις 7.30, και νέο τροχαίο ατύχημα με θύμα μία μικρή αρκούδα και πάλι στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και συγκεκριμένα στο ύψος του βυρσοδεψείου της ΕΞΠΟΤΑΝ. Η νεαρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας 1,5 ετών και βάρους 65 κιλών, χτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα, ενώ ο οδηγός του οχήματος έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία. ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ΚΑΛΛΙΣΤΩ τονίζουμε πως το πρόβλημα του αποδεκατισμού αρκούδων στη περιοχή της Καστοριάς θα παραμένει μέχρι την ολοκληρωμένη τοποθέτηση επαρκούς φράχτη από την Εγνατία Οδό Α.Ε σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, σε συνδυασμό με την δρομολόγηση της κατασκευής ή αναδιαμόρφωσης κατάλληλων διαβάσεων πανίδας - πράσινων γεφυρών κ.λπ. Η αντικατάσταση της περίφραξης αποτελεί επείγουσα ανάγκη πριν θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα, σε ένα δρόμο ο οποίος έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνος τόσο για τις αρκούδες όσο και για τους οδηγούς. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως από το 2009 μέχρι σήμερα, το σημερινό περιστατικό είναι το 12ο το οποίο σημειώνεται στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, ενώ είναι το 9ο θανατηφόρο για την αρκούδα τροχαίο,Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) Eurokinissi

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται παρουσία αρκούδας σε τόσο κοντινή απόσταση από την πόλη της Κοζάνης

Αρκουδάκι εντοπίστηκε νεκρό τις πρώτες πρωινές ώρες στο χωριό Βατερό λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Κοζάνη. Το νεαρό ζώο φέρεται να έχει τραύματα πιθανώς από πρόσκρουσή του με αυτοκίνητο και βρέθηκε στην άκρη του εθνικού δρόμου που συνδέει την Κοζάνη με τη Σιάτιστα.

Συνεργεία του Δασαρχείου και της Θηροφυλακής Κοζάνης παρέλαβαν το νεκρό ζώο και το μετέφεραν στο κτηνιατρείο Κοζάνης. Πρόκειται για νεαρή αρσενική αρκούδα ηλικίας ενός έτους και βάρους 65 κιλών. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται παρουσία αρκούδας σε τόσο κοντινή απόσταση από την πόλη της Κοζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα