Δήμος Αθηναίων για επίθεση σε Μπουτάρη: “Λιντσάρισμα και δημοκρατία δεν πάνε μαζί”

Δήμος Αθηναίων για επίθεση σε Μπουτάρη: “Λιντσάρισμα και δημοκρατία δεν πάνε μαζί”
Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας Eurokinissi

Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Στην έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο της Αθήνας, τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης όσο και τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που απουσίαζε, καταδίκασαν την άγρια επίθεση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Μάλιστα, ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε πως δεν ήταν καθόλου τυχαία η απουσία «εκείνων που είχαν συμβάλει καθοριστικά στην δημιουργία του κλίματος μίσους στην ελληνική κοινωνία, οι ηθικοί αυτουργοί, οι ιδεολογικοί καθοδηγητές εκείνων που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη» φωτογραφίζοντας έτσι την νεοναζιστική οργάνωση η οποία εκπροσωπείται στον Δήμο.

«Δυστυχώς στην χώρα έχουμε μεγάλη παράδοση βίας. Είμαστε η τελευταία χώρα που βίωσε εμφύλιο και ποτέ δεν φροντίσαμε οι πληγές να κλείσουν οριστικά» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης στην εισήγηση του: «Πίσω από την επίθεση υπάρχει ένας απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν διαπαιδαγωγηθεί με τέτοιο τρόπο τα τελευταία χρόνια, ούτως ώστε να μην ανέχονται οποιαδήποτε διαφορετική άποψη. Ιδίως, όταν αφορά στα εθνικά θέματα. Πρέπει χωρίς περιφράσεις, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους να καταδικάσουμε τη βία. Δεν είναι ανεκτή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, σε μία δημοκρατία» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στο ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αναφέρει χαρακτηριστικά «Η πρωτοφανούς αγριότητας βία κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη προσβάλει την ελευθερία, αποτελεί χτύπημα στην αυτοδιοίκηση, αναβιώνει εποχές πολιτικής ανωμαλίας και συνιστά απειλή για τη δημοκρατία. Οι δράστες της επίθεσης αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι καλλιεργούν συστηματικά και ανενόχλητοι το μίσος, πρέπει να συλληφθούν και να παραπεμφθούν αμέσως στη δικαιοσύνη. Λιντσάρισμα και δημοκρατία είναι έννοιες ασύμβατες».

Την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη, έξω από το Δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες προκειμένου με τη σειρά τους να εκδηλώσουν την διαφωνία τους με την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ ο Γιώργος Καμίνης κατέβηκε για λίγο στον δρόμο προκειμένου να μιλήσει με τον κόσμο και τους δημοσιογράφους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα