Δραγασάκης: “Μιζεραμπιλισμός” όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης

Δραγασάκης: “Μιζεραμπιλισμός” όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης
Ομιλία του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018. Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταλόγισε μίζερο λόγο στον κ. Μητσοτάκη και του επέρρριψε ότι "απέτυχε γιατί επένδυσε στην αποτυχία". Τον κατηγόρησε ότι δεν κατέθεσε καμία πρόταση και μίλησε χωρίς όραμα για τη χώρα.

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μίζερη αντιμπετώπιση της εξόδου από το Μνημόνιο άσκησε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, καταλογίζοντάς στον πρόεδρο της ΝΔ ότι επένδυσε τόσο στην αποτυχία που τώρα δεν πιστεύει την έξοδο από το Μνημόνιο.

Ο κ. Δραγασάκης χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο «μιζεραμπιλισμός» για να περιγράψει τον χαρακτήρα της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του αποκάλεσε πολλές φορές ψεύτη τον πρωθυπουργό αλλά δεν παρουσίασε καμία πρόταση, ούτε έδειξε κάποιο όραμα για την Ελλάδα. «Ο κ. Μητσοτάκης επένδυσε στην αποτυχία και απέτυχε» συμπλήρωσε και υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε προεξοφλήσει ότι δεν θα ολοκληρώνονταν οι αξιολογήσεις και ότι δεν θα υπήρχε έξοδος από το Μνημόνιο. «Τώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο δεν το πιστεύει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης αντέκρουσε τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη ότι το 3ο Μνημόνιο ήταν αχρείαστο. Εισικότερα υπενθύμισε ότι όταν εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ολοκληρωθεί το 2ο Μνημόνιο αλλά ούτε καν η 5η αξιολόγηση. «Παραλάβαμε μια χώρα σε αδιέξοδο και μια κοινωνία σε κατάρρευση» είπε ο κ. Δραγασάκης και απεκάλυψε ότι τον Φεβρουάριο του 2015 στα ταμεία του κράτους υπήρχαν έλλειμμα 425 εκατομμύρια ευρώ. «Στήσατε έναν εκβιασμό για να αποτρέψετε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσετε σε πρόωρη καταστροφή» πρόσθεσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ζούμε το τέλος αυτής της εφιαλτικής περιόδου των μνημονίων

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε εθνική ευκαιρία τη συμφωνία του Eurogroup για την έξοδο από το Μνημόνιο και τη διευθέτηση του χρέους. «Ζούμε το τέλος αυτής της εφιαλτικής περιόδου. Μπαίνει τέλος στα Μνημόνια» ανέφερε και χαρακτήρισε γεγονός ιστορικής σημασίας την έξοδο από το Μνημόνιο καθώς και εθνική ευκαιρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα