Επιμένει η ΝΔ: Ζητά τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για Σαουδική Αραβία

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Μετά την απόρριψη του αιτήματος για σύγκληση της επιτροπής Εξοπλισμών για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται ζητώντας τη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία θέλει να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα η Νέα Δημοκρατία, που επαναφέρει το ζήτημα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο παρά την απόρριψη του αιτήματος να καταθέσουν στην επιτροπή Εξοπλισμών όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία, ο Β. Παπαδόπουλος, ο Τζ. Σφακιανάκης κτλ).

Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσαν σήμερα προς την Πρόεδρό της αίτημα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου όπως αναφέρουν να διερευνηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Επισημαίνουν ότι, μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή, «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. Υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις».

Καταγράφουν το ιστορικό των γεγονότων και υπογραμμίζουν ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκ. ευρώ συν τα έξοδα αποθήκευσης και καταστροφής λόγω της εμπλοκής του μεσάζοντα - εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου και της επιμονής του κ. Καμμένου να υπογράψει ως μεσάζοντας τη διακρατική συμφωνία με το ΒΣΑ».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «ως εκ τούτου, καθίσταται αδήριτη ανάγκη να κληθούν άμεσα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, κατά το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής, οι αρμόδιοι Υπουργοί - Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος και αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας και Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς- καθώς και όσα πρόσωπα κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις, να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα αυτά, αλλά και να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους της χώρας στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της, του δημοσίου συμφέροντος της χώρας, του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και την αποκατάσταση της νομιμότητας των ενεργειών της διάθεσης του στρατιωτικού εξοπλισμού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τη διακρατική με Σαουδική Αραβία

Βουλή: Προς ανάκληση η διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

SHARE: