Επίθεση στον Μπουτάρη: Έπεσε και συνέχισαν να τον κλωτσούν- Τον χτυπούσαν στο κεφάλι

Επίθεση στον Μπουτάρη: Έπεσε και συνέχισαν να τον κλωτσούν- Τον χτυπούσαν στο κεφάλι
Λίγο πριν την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Δίπλα του η Καλυψώ Γούλα SOOC

Τις στιγμές της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη περιγράφουν με λεπτομέρειες οι άνθρωποι που την έζησαν δίπλα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα τονίζει πως οι τραμπούκοι ήθελαν να κάνουν κακό, ενώ ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

“‘Αθλια, απαράδεκτη και άνανδρη” χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου.

Τον χτυπούσαν στο κεφάλι

“Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι”. Σύμφωνα με την κ. Γούλα “ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα”.

Την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδικάζει και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος ήταν παρών στα επεισόδια, δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη.

Τέτοιες ενέργειες δεν τιμούν κανέναν

“Όσοι συμμετείχαν στα σημερινά επεισόδια δεν εκφράζουν καμία αγανάκτηση. Εκφράζουν μία παραβατική συμπεριφορά απόλυτα καταδικαστέα. Ήμουν δίπλα στον δήμαρχο από την αρχή των επεισοδίων. Προσπάθησα μαζί με πολλούς από εμάς να ηρεμήσουμε τα πνεύματα, αλλά χωρίς επιτυχία όπως φαίνεται”, αναφέρει ο κ. Σαουλίδης. Ο αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση στους Πόντιους τονίζοντας πως “δεν μας εκφράζουν τέτοιες ενέργειες. Δεν τιμούν κανέναν και κυρίως προσβάλουν την ημέρα. Είναι χρέος μας να μην ξεχάσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα