Εξορμήσεις Μητσοτάκη με αιχμή Σκοπιανό – φορολογία

Εξορμήσεις Μητσοτάκη με αιχμή Σκοπιανό – φορολογία
Φωτογραφία από την περιοδεία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κρήτη Eurokinissi

Σε δύο κυρίως μέτωπα οργανώνει τη θερινή αντεπίθεση του στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος την Πέμπτη επισκέφθηκε την Κρήτη και θα περιοδεύσει σε Κω, Κάλυμνο, Κεφαλλονιά και Γρεβενά.

Ο προεκλογικός μαραθώνιος του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε την Πέμπτη από την Κρήτη, πρώτο σταθμό των θερινών περιοδειών του, που θα συνεχιστούν με αιχμή το Σκοπιανό και τη φορολογία, μέχρι τη ΔΕΘ όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση άλλωστε θεωρούν πως είτε αυτό το φθινόπωρο είτε την ερχόμενη άνοιξη θα στηθούν κάλπες (το γεγονός βέβαια ότι το 12ο τακτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου δείχνει πως μάλλον εκτιμούν ως πιθανότερο το δεύτερο) και άρα η εφετινή ΔΕΘ θα είναι σε κάθε περίπτωση η τελευταία πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος μέχρι το Δεκαπενταύγουστο θα επισκεφθεί Κω, Κάλυμνο, Κεφαλλονιά και Γρεβενά και μετά από μία σύντομη ανάπαυλα θα συνεχίσει τις περιοδείες, επιμένει στην αποδόμηση της κυβέρνησης μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών (στοχεύοντας βεβαίως πρωτίστως στους απογοητευμένους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ) και στα περί 4ου άτυπου μνημονίου.

Στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της φορολογίας, καθώς όπως είπε και χθες από την Κρήτη, στις επόμενες εκλογές θεωρεί ότι θα συγκρουστούν δύο αντιλήψεις: Αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τον κ. Μητσοτάκη υπερασπίζεται ένα “μεγάλο σπάταλο κομματικό κράτος, που συντηρείται από υψηλή φορολογία. Και η πρόταση της ΝΔ, η οποία όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε δίνει έμφαση σε επιδόματα αλλά σε ευκαιρίες, με προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας και το μάζεμα της κρατικής μηχανής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παράλληλα θα συνεχίσει να αποδομεί… προληπτικά την προσπάθεια της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019. Υπογράμμισε πάντως χθες ότι δε συμφωνεί με την περικοπή των συντάξεων, αλλά ταυτόχρονα δε θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πανηγυρίσει την αναστολή μέτρων που η ίδια -όπως τόνισε- ψήφισε. “Κανείς δε μπορεί να πει ότι οι περικοπές αυτές των συντάξεων είναι απαραίτητες αλλά ας σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους συνταξιούχους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης, σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι ο κ.Τσίπρας έχει ψηφίσει  σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που εκτείνονται πέρα από τον ορίζοντα λήξης του μνημονίου, ενώ η ΝΔ δεν ψήφισε αυτά τα μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα