Φωτίου: Ο νόμος δεν προβλέπει υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Φωτίου: Ο νόμος δεν προβλέπει υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια
H αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου Eurokinissi

Διευκρινίσεις σχετικά με τον νόμο περί αναδοχής και υιοθεσίας έδωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να είναι μόνο ανάδοχοι γονείς, καθώς ο νόμος δεν προβλέπει υιοθεσία όπως λέγεται, διευκρίνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Τόνισε ότι εάν ο νόμος αποκλείσει τα ομόφυλα ζευγάρια, θα αποκλείσει και τα ετερόφυλα και επισήμανε ότι οι ανάδοχοι γονείς θα πρέπει να είναι παντρεμένοι ή να έχουν σύμφωνο συμβίωσης.

Σημείωσε ότι κατανοεί τις απόψεις της Εκκλησίας και κάποιων βουλευτών, αλλά ο νόμος για την αναδοχή είναι πράξη καρδιάς, που βγάζει τα παιδιά από τα ιδρύματα και πρέπει να την αγκαλιάσουν φορείς και κοινωνία.

Η κ. Φωτίου είπε ότι «ο νόμος περί αναδοχής και υιοθεσίας επιταχύνει τις διαδικασίες και μειώνει δραστικά το χρόνο αναμονής, καθώς οι διαδικασίες ολοκληρώνονται σε 8-10 μήνες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι στο θέμα της υιοθεσίας επειδή πρόκειται για τελεσίδικη πράξη, πρέπει να περάσει από δικαστήριο και αυτό μπορεί να φτάσει 4 με 6 χρόνια, λειτουργώντας αποθαρρυντικά για πολλά ζευγάρια, που τελικά κατέφευγαν σε άλλες μεθόδους.

Παράλληλα, όπως τόνισε, ισχυροποιείται επιστημονικά και θεσμικά όλη η διαδικασία, προς το συμφέρον του παιδιού, ενώ διευκρίνισε ότι, μέχρι τώρα, οι καθυστερήσεις προέκυπταν από την ελλιπή στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών που αναλάμβαναν τις δύο απαιτούμενες κοινωνικές έρευνες για την αναδοχή ή την υιοθεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα