Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

"Για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια πρέπει να γίνετε πολιτικά παρελθον εσείς κ.Τσίπρα" δήλωσε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Υπενθύμισε τους χειρισμούς Τσιπρα στο δημοψήφισμα. Αναρωτήθηκε τι επιτροπεία παζαρεύει η κυβέρνηση και εάν θα μπορούν οι εταίροι να αποφασίσουν στο Eurogroup μέτρα ερήμην της κυβέρνησης

Το αίτημα της για εκλογές εδώ και τώρα, πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπερασπίστηκε στη δευτερολογία της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα η διακοπή της διαπραγμάτευσης αλλά αντίθετα ευκαιρία. Ολοι γνωρίζουν ότι κάθε φορά που διαπραγματεύεστε μόνο νέα δεινά έρχονται” είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

“Μιλάτε εσείς για σεβασμό της ετυμηγορίας του λαού που προκηρύξατε δημοψήφισμα και αλλάξατε το αποτέλεσμα” σχολίασε μάλιστα, απαντώντας στο επιχείρημα Τσίπρα ότι μόνο αυτή η κυβέρνηση προσέφυγε σε κάλπες όταν έφερε μία συμφωνία για το μνημόνιο.

” Γίνατε παλιό. Το νέο είμαστε εμείς” δήλωσε επίσης η κ.Γεννηματά, ενώ άφησε αιχμές για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο κάνοντας λόγο για: “Πολιτική πρεσβυωπία να διακρίνετε τους ακροδεξιούς όταν είναι μακριά σας αλλά όταν είναι δίπλα σας δεν τους βλεπετε”.

Αφησε επίσης εκ νέου αιχμές για κάλυψη των κυβερνησεων Καραμανλή απο την κυβέρνηση Τσίπρα: “Υπάρχουν εποχές που εξαιρούνται από το λόγο σας και την ευαισθησία σας. Είπα σήμερα, να τος θα πει για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004- 2009, αλλά μετά είπατε για το χρέος και είπατε όχι δεν υπήρχε πρόβλημα χρεους. Μέχρι πότε θα τους καλύπτετε; Τι σας ενώνει;” αναρωτήθηκε.

“Εχετε γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ με την πολιτική σας” είπε επίσης απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και δήλωσε πως: “Για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια πρέπει να γίνετε πολιτικά παρελθον εσείς κ.Τσίπρα”.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άφησε ομως αιχμές και ως προς το τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα. ” Μιλάτε για καθαρή έξοδο. Πέραν του ότι έχετε δρομολογήσει μέτρα για τα επόμενα χρόνια, τι είδους επιτροπεία παζαρεύετε;” είπε και πρόσθεσε: “Θα μπορούν ναι ή όχι οι εταίροι να αποφασίζουν στο Eurogroup και νέα μέτρα και μάλιστα ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης;”

Εθεσε επίσης το ερώτημα: “Δημιουργείτε μαξιλάρι μέσω ακριβού δανεισμού πλεονασμάτων και repos. Εχετε κατανοήσει τι μήνυμα θα στείλει στις αγορές η χρήση αυτου του μαξιλαριού;”

Ρώτησε δε εάν η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει το νόμο Κατρούγκαλου “που υπονομεύει την κοινωνική ασφάλιση” ενώ απάντησε στην κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ έκοψε τις συντάξεις, λέγοντας: “Τότε υπήρχε έλλειμμα τώρα τις κόβετε για να πετύχετε το υπερπλεονασμα για να παραμείνετε στην εξουσία.”

Η κ.Γεννηματά κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι “πρωταγωνιστούσε στον λαϊκισμό” στην πλατεία Συντάγματος μαζί με το Βαρουφάκη και τη ΧΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα