Η Φώφη Γεννηματά παίρνει το όπλο της

Η Φώφη Γεννηματά παίρνει το όπλο της
Η Φώφη Γεννηματά στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

"Αυτό που κάνουμε εκφράζει την πλειοψηφία και θα το προχωρήσουμε" είπε χθες σε στενούς της συνεργάτες η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αποστέλλοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών, εαν συνεχιστούν οι διαφοροποιήσεις που φτάνουν στα όρια της υπονόμευσης

Σαφές μήνυμα προς πολλαπλές κατευθύνσεις αποστέλλει η Φώφη Γεννηματά ενώ σήμερα το Κίνημα Αλλαγής αλλά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δοκιμάζονται στην ψηφοφορία για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

“Αυτό που κάνουμε εκφράζει την πλειοψηφία και θα το προχωρήσουμε” προειδοποίησε χθες, σε σύσκεψη με τους στενούς της συνεργάτες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά αναγνωρίζει απολύτως το δικαίωμα στη διαφωνία και τη διαφορετική άποψη, όχι όμως και την υπονόμευση, πολύ περισσότερο που πρόσφατα μίλησε η βάση της παράταξης, αλλά και διεξήχθη το Συνέδριο που επιβεβαίωσε πλήρως την πολιτική της.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το News24/7, έχει δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε διαγραφές ακόμα και κορυφαίων στελεχών, προκειμένου “να μαζέψει το κόμμα”. Αυτή τη στιγμή τις εισηγήσεις αυτές δεν τις έχει υιοθετήσει, πρωτίστως -όπως τονίζουν συνεργάτες της- γιατί έχει βαθιά δημοκρατική κουλτούρα. Επίσης -πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- δεν προτίθεται να διαγράψει στελέχη, όσο υψηλά αξιώματα και αν κατείχαν στο παρελθόν, όταν γνωρίζει ότι τα ίδια επιδιώκουν μια τέτοια εξέλιξη, καθώς έχουν καταστρώσει στρατηγική αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής. Με δεδομένο δε ότι δύσκολα θα διαγραφεί βουλευτής του Ποταμιού, το πιθανότερο είναι ότι εφόσον η Χαριλάου Τρικούπη επιλέξει τη σκληρή γραμμή τη “νύφη” θα πληρώσει στέλεχος ή στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σήμερα, πάντως, το Κίνημα Αλλαγής θα δοκιμαστεί και πάλι στη Βουλή, καθώς η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει σήμερα το πρωί, αναμένεται ότι θα εμφανιστεί διασπασμένη στην ψηφοφορία για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Η Χαριλάου Τρικούπη τάσσεται υπέρ της θετικής ψήφου, ωστόσο ταυτόχρονα επιλέγει να υιοθετήσει την ψήφο κατά συνείδηση, γεγονός που δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα