Καμμένος: Η στάση μου στο ονοματολογικό είναι ξεκάθαρη, της ΔΗ.ΣΥ όχι

Καμμένος: Η στάση μου στο ονοματολογικό είναι ξεκάθαρη, της ΔΗ.ΣΥ όχι
O πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο που του ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Επιμένει στο αίτημα για κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Απάντηση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο ονοματολογικό έδωσε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος επιμένοντας στο αίτημα για κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με ενισχυμένη πλειοψηφία τουλάχιστον 180 βουλευτών

«Η δική μου στάση είναι ξεκάθαρη. Όταν έρθει, και αν έρθει η συμφωνία, με 180» είπε ο κ. Καμμένος από το βήμα της Ολομέλειας και αντέτεινε απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο του ΔΗ.ΣΥ «η δική σας στάση είναι το ερώτημα». Ο κ. Καμμένος αντέκρουσε επίσης τις αιτιάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι η ΠΓΔΜ δέχτηκε πρόσκληση για συζητήσεις στο ΝΑΤΟ ως αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών. «Η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει κανένα αποτέλεσμα» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα θα πρέπει πρώτα να διεξαχθούν εκλογές στην ΠΓΔΜ και να διεξαχθεί εκεί το δημοψήφισμα και στη συνέχεια εάν το αποτέλεσμα είναι «ναι» να πραγματοποιηθεί η αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και να κυρωθεί η συμφωνία από τις δύο χώρας. «Όταν τελειώσουν αυτά τότε θα ισχύσει η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ» είπε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας επισήμανε ακόμη ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες του ΝΑΤΟ με την ΠΓΔΜ δεν ξεκίνησαν τώρα αλλά από το 1999 με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη. «Μην μπερδεύεστε ο κ. Ζάεφ καλείται εκεί ως πρωθυπουργός της χώρας που συμμετέχει στο Αφγανιστάν. Δεν θα συμμετέχει στην ολομέλεια, δεν θα βγάλει οικογενειακή φωτογραφία» πρόσθεσε.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα