Καρφιά Μητσοτάκη για Τσίπρα: Ο ηγέτης πρέπει να είναι και καλός μάνατζερ

Καρφιά Μητσοτάκη για Τσίπρα: Ο ηγέτης πρέπει να είναι και καλός μάνατζερ
O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Δημόσιο διάλογο για τις ικανότητες που πρέπει να έχουν οι ηγέτες στις ημέρες μας, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον καθηγητή και συγγραφέα του βιβλίου «Ηγεσία» Δημήτρη Μπουραντά και άφησε έμμεσες αιχμές κατά του πρωθυπουργού

Έμμεσες βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τις ηγετικές του ικανότητες, άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το δημόσιο διάλογο που είχε με τον καθηγητή και συγγραφέα του βιβλίου «Ηγεσία» Δημήτρη Μπουραντά, σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου.

Η συζήτηση τους έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών και για περίπου μια ώρα οι δυο συνομιλητές ξεδίπλωσαν τις βασικές τους θέσεις για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ηγέτης με ειδικές αναφορές στην κατάσταση που περνά η χώρα μας.

“Έχουμε τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας και τεράστιο περίσσευμα ηγεμονίας” τόνισε ο κ. Μπουραντάς και επισήμανε ότι ένας καλός ηγέτης πρέπει να είναι και καλός μάνατζερ, θέση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο κ. Μητσοτάκης.

“Είμαστε ακόμα στο κατάλοιπο του ηγέτη που δεν είναι μάνατζερ. Η δουλειά του ηγέτη αρχίζει μόλις εκλεγεί. Ο ηγέτης πρέπει να είναι και μάνατζερ”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός στην Ελλάδα έχει τεράστιες εξουσίες από το Σύνταγμα, αλλά δεν υπάρχουν οι διοικητικές δομές που θα του επιτρέψουν να ασκήσει αποτελεσματικά την εξουσία.

Σημείωσε πάντως πως: “όταν θέλουμε να κινητοποιήσουμε κόσμο δεν μπορούμε να αρκεστούμε μόνο στις τεχνοκρατικές αναλύσεις” . Τόνισε εξάλλου ότι ειδικά σήμερα: “Πρέπει να μπορείς να διαχειρίζεσαι κρίσεις με τόλμη και αποφασιστικότητα. Και αυτό ξεφεύγει από τους κανόνες του καλού μάνατζμεντ”.

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τον ηγέτη με τον τσαρλατάνο, τον δημαγωγό και τον λαϊκιστή.

«Ο ηγέτης οδηγεί σε καλύτερο μέλλον» εξήγησε και ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ηγέτης είναι εκείνος που μπορεί να συμπαρασύρει σε έναν κοινό στόχο και να εμπνεύσει. “Ο δημαγωγός προσαρμόζει αυτά που λέει κάθε φορά ανάλογα με το ακροατήριό του. Υπάρχει διαφορά να λες την αλήθεια έτσι όπως την αντιλαμβάνεσαι και να λες συνειδητά ψέματα”, σχολίασε μάλιστα με νόημα.

Και οι δυο ανέφεραν βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους ηγέτες και έβαλαν στην κουβέντα έννοιες όπως η εντιμότητα, η υπευθυνότητα, η ικανότητα, η ταπεινότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης ότι απαιτείται σεβασμός και εμπιστοσύνη στους πολίτες.

«Πρέπει να εμπιστευτούμε τους Έλληνες και την κοινωνία» είπε ενώ μίλησε ξανά για έννοιες όπως αριστεία και αξιολόγηση.

«’Αριστος δεν είναι ο καλύτερος μαθητής αλλά εκείνος που προσπαθεί να γίνει ο καλύτερος που μπορεί» επισήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα