Με αμερικανικό χρώμα και πανηγυρικό ύφος η φετινή ΔΕΘ

Με αμερικανικό χρώμα και πανηγυρικό ύφος η φετινή ΔΕΘ
Φωτογραφία από τη δεξίωση στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη, για την 4η Ιουλίου Eurokinissi

Η παρουσία του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς ή άλλου υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και της "αφρόκρεμας" της αμερικανικής επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει την αμερικανική στήριξη στην ελληνική οικονομία.

Σε πολύ υψηλό επίπεδο θα εκπροσωπηθεί η Αμερικανική κυβέρνηση στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα γίνει τον επόμενο Σεπτέμβριο χωρίς όμως ακόμη να έχει αποφασιστεί αν θα έρθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς ή ποιος συγκεκριμένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Το μεσημέρι το ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο παρουσίασε το πρόγραμμα της ΔΕΘ παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και του Υπουργού Ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά.

O πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, 12 Ιουλίου 2018

 

Ο κ. Πάιατ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για όλη την στήριξη, να είναι οι ΗΠΑ τιμώμενο μέλος στη φετινή ΔΕΘ.

Αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο στο Λευκό Οίκο που βοήθησε να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι ελληναμερικανικές σχέσεις και να στραφεί το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών στην Ελλάδα.

«Είμαι περήφανος για την ποιότητα των συμμετεχόντων» είπε ο Αμερικανός πρέσβης.

Η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και το γεγονός αυτό δίνει στην Διεθνή Εκθεση πανηγυρικό χαραχτήρα.

Η αφρόκρεμα της αμερικανικής επιχειρηματικότητας θα είναι παρούσα στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξει το επιχειρηματικό μοντέλο της Ελλάδας στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Η Θεσσαλονίκη καθίσταται κέντρο ενδιαφέροντος για τους Αμερικανούς όχι μόνο για τη συμπρωτεύουσα αλλά για όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Ο υπουργός επικρατείας είπε οτι η ΔΕΘ έρχεται στην καλύτερη στιγμή για την Ελλάδα για τη δημοσιονομική της θέση διότι με σταθερό τρόπο πετυχαίνει τους στόχους της.

«Η χώρα μπορεί να καταστεί ένας κόμβος για την ευρύτερη περιοχή που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των τάσεων της παγκόσμιας οικονομίας», είπε ο κ. Παππάς.

Ενδιαφέον πάντως έχει το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρέσβης επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους όταν ρωτήθηκε αν με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, υπάρχει παρέμβαση της Μόσχας στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της χώρας.

« Είναι γνωστές οι Αμερικανορωσικές σχέσεις» αρκέστηκε να πει τονίζοντας ότι το θέμα της συνέντευξης Τυπου είναι η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα