Μπίστης για Σκοπιανό: Το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα θα αναλάβει τις ευθύνες του

Μπίστης για Σκοπιανό: Το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα θα αναλάβει τις ευθύνες του
Ο Νίκος Μπίστης Eurokinissi

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας για το Σκοπιανό στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε πως "το πρόβλημα δεν είναι ποιοι είναι με το Ίλιντεν και ποιοι όχι, αλλά ποιοι είναι με τη λύση και ποιοι όχι"

“Να ανακτήσουμε τις πλατείες” καλεί, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 , ο Νίκος Μπίστης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

Άποψή του είναι ότι δεν αρκούν πια οι θεωρίες, χρειάζεται δράση. “Η δημοκρατία πρέπει να προστατευθεί από τα κάτω. Αν μείνουμε στον καναπέ μας αυτά που έγιναν με τον Μπουτάρη δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με αυτά που θα συμβούν. Σε όλη την Ευρώπη, και εδώ, σηκώνει κεφάλι ο φασισμός”, τόνισε και πρόσθεσε: “Ο χώρος της κινητοποίησης έχει παραδοθεί στον ακραίο ριζοσπαστισμό. Πρέπει. να τον ανακτήσουμε. Το απόλυτο κακό είναι ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο εθνικισμός”.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ο κ. Μπίστης ανέφερε: “Το πρόβλημα δεν είναι ποιοι είναι με το Ιλιντεν και ποιοι όχι, αλλά ποιοι είναι με τη λύση και ποιοι όχι” Και τόνισε: “Θέλω να δω όλους τι θα κάνουν αν έρθει στη Βουλή μια συμφωνία με το Nova ή το Gorna. Από πού πίσω θα κρυφτούν για να αποτρέψουν τη λύση”.

Ο κ. Μπίστης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, έστω την τελευταία στιγμή, θα αναλάβει τις ευθύνες του για να εγκριθεί από τη Βουλή μια συμφωνία για το μακεδονικό. Επίσης, ο κ. Μπίστης απέρριψε τις ανησυχίες για τον αλυτρωτισμό με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει μειονότητα εδώ και δεν διεκδικούνται εδάφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα