ΝΔ κατά Τσίπρα για την κεντροαριστερά

ΝΔ κατά Τσίπρα για την κεντροαριστερά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Η αποφυγή της διένεξης με το ΣΥΡΙΖΑ για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη για «κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ»

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν στη ΝΔ τις παρεμβάσεις και τα ανοίγματα του Μαξίμου σε σχέση με τις ζυμώσεις που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς, αν και επισήμως μιλούν για κρίση ταυτότητας του κ. Τσίπρα. «Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τα βασικά σημερινά και αυριανά προβλήματα των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το ταξίδι στο μακρινό παρελθόν», τονίζουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αναφερόμενοι στο άρθρο του πρωθυπουργού για την πολιτική κληρονομιά του Αντρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να μπει σε περαιτέρω διενέξεις με τον πρωθυπουργό για … την ιστορία του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας στο πλαίσιο της δικής του στρατηγικής ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μονίμως ψαρεύει σε θολά νερά γυρνώντας στο παρελθόν γιατί εκείνος έχει υποσκάψει το παρόν και το μέλλον της χώρας. Δεν τον ακολουθούμε στη βουτιά στο χθες. Με ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα του 2030, όχι πως ήταν η Ελλάδα του 1980».

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφορο για τη ΝΔ το τι μέλει γενέσθαι με το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς. Άλλωστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δώσει προσωπικά το παρών στο συνέδριο της ΔΗΣΥ λέγοντας ότι «είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν» και προσθέτοντας ότι «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροαριστερά», ενώ παράλληλα επιδιώκει σταθερά να ηγείται ενός άτυπου αντιπολιτευτικού μετώπου που περιλαμβάνει τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που παίρνουν μέρος στις διεργασίες του χώρου της κεντροαριστεράς.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί και το ότι προ εβδομάδας δεν πέρασε απαρατήρητο από τα στελέχη της ΝΔ το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια «κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ», ενώ ταυτόχρονα πάνω στο ζήτημα του «πως θα είναι η Ελλάδα του 2030» καθόρισε το πλαίσιο των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών της παράταξης.

πηγή φωτογραφίας: AP/Francois Walschaerts            

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα