Σκάνδαλο Novartis: Δέκα πρώην υπουργοί στη δικογραφία

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ NOVARTIS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ NOVARTIS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στη Βουλή διαβιβάζεται ο καυτός φάκελος για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας καθώς ο εισαγγελέας 'σκόνταψε' σε δέκα πολιτικά πρόσωπα

Σε δέκα πρώην Υπουργούς «σκόνταψε» η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Η δικογραφία από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναμένεται πλέον να διβιβασθεί στη Βουλή για να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών και ειδικότερα για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Πρίν από λίγο, την ώρα που συμπτωματικά βρισκόταν στον Άρειο Πάγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για «προσωπική του υπόθεση», η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» στα ονόματα δέκα πρώην Υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την περίοδο απο το 2006 και μετά (έως τις αρχές του 2015). Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκάνδαλο Novartis: Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινικές διώξεις

ADVERTISING

SHARE: