Σπύρακη: Πολύ αργά για συναινέσεις στο μνημόνιο

Σπύρακη: Πολύ αργά για συναινέσεις στο μνημόνιο
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη Eurokinissi

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε στο Ραδιόφωνο 24/7 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε τρίτο μνημόνιο, ενώ δεν χρειαζόταν γιατί η χώρα ήταν ήδη στην "έξοδο" το 2015

Είναι σημαντικό ότι με πρωτοβουλία όλως των Ελλήνων ευρωβουλευτών, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στο ψήφισμα που ζητά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπουλης.

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από την Τουρκία την άμεση αποφυλάκιση των δυο στρατιωτικών, σεβασμό στη συνθήκη της Γενεύης και καλή γειτονία με την Ελλάδα σημείωσε η κ. Σπυράκη.

Υπογράμμισε και τις αναφορές της Κομισιόν στην ετήσια έκθεσή της για τις προκλήσεις της Τουρκίας που δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονόμευσαν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Στην ερώτηση εάν η πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών ανοίγει τον δρόμο των συναινέσεων και σε άλλα ζητήματα μέσα στην Ελλάδα, είπε ότι είναι πολύ αργά για συναίνεση με την κυβέρνηση καθώς υπέγραψε ένα μνημόνιο -το 3ο- που δεν χρειαζόταν, ενώ ανέλαβε υποχρεώσεις και μέτρα για μετά το 2019, πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και μείωση του αφορολόγητου και συντάξεων.

Σημείωσε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αλλάξει την κατάσταση στην οικονομία και θα στείλει μήνυμα στους πιστωτές ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί προς όφελος των πολιτών.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι η ΝΔ ακόμη και με αυτοδυναμία, θα επιδιώξει συνεργασία. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα