Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης: “Η Ελλάδα έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών”

Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης: “Η Ελλάδα έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών”

Ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ έστειλε επιστολή στον ομόλογό του Σταύρο Κοντονή, μετά την απόφαση για τον έναν εκ των οχτώ Τούρκων αξιωματικών

«Τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ με αφορμή την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Υπουργός έστειλε σχετική επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της αντίδρασης από το Τουρκικό ΥΠΕΞ που σε μία ιδιαίτερα έντονη ανακοίνωση που εξέδωσεκατηγορεί την Αθήνα ότι “προστατεύει τους πραξικοπηματίες”.

“Στις 19 Απριλίου έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει οτι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθουν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως απλή εφαρμογή σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας.

Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας». ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το πρώτο σχόλιο βέβαια είχε έρθει δια στόματος του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος είχε δηλώσει μετά την απόφαση του ΣτΕ, πως οι εχθροί τηςΤουρκίαςβλέπουν την Ελλάδα ως «ασφαλές καταφύγιο»

«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, μια φιλική χώρα. Πιστεύουμε ότι ο εχθρός μας πρέπει να είναι εχθρός της Ελλάδας. Η προστασία μελών της οργάνωσης FETO – δηλαδή μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν – δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Είναι απαράδεκτο να ανοίγουν τις πόρτες σε μέλη της FETO που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Δυστυχώς οι εγκληματίες της FETO άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο. Ελπίζουμε η Ελλάδα να επιστρέψει αυτούς τους εγκληματίες στη χώρα μας, καθώς η υπόθεση αυτή επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας», είχε δηλώσει ο κ. Γιλντιρίμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα