Τσίπρας από Λευκωσία: Εδραιώνουμε τη συνεργασία μας προς όφελος των λαών

Τσίπρας από Λευκωσία: Εδραιώνουμε τη συνεργασία μας προς όφελος των λαών
Twitter/@PrimeministerGR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τριμερής σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Τα μηνύματα των ηγετών

“Πορευόμαστε στη βάση των Αρχών της καλής γειτονίας, εδραιώνοντας τη συνεργασία μας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών” σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter, αναφορικά με τη άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

“Η Τριμερής Συνεργασία είναι προς όφελος των Κυβερνήσεων των χωρών μας και των ίδιων των λαών μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου για την Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Στην κατ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών και μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος καλωσόρισε θερμά τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό λέγοντας “Καλωσορίσατε στο σπίτι σας».

Ανέφερε ότι οι τρεις χώρες σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στις μεταξύ τους σχέσεις εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό είναι προς όφελος όχι μόνο των Κυβερνήσεων αλλά και των λαών των χωρών.

Ο κ. Νετανιάχου είπε ότι νιώθει χαρά και που βρίσκεται και πάλι στην Κύπρο και ότι θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο τις διμερείς σχέσεις και την φιλία των χωρών και επίσης και για την Τριμερή Συνεργασία η οποία εξελίσσεται σε κάτι πολύ σημαντικό. Απαντώντας στον Πρόεδρο για την αναφορά του ότι η Τριμερής είναι προς όφελος των λαών, ο κ. Νετανιάχου είπε ότι αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των Ισραηλινών που επισκέπτονται την Κύπρο.

Η τριμερής Σύνοδος βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναφέρει κατά την έναρξη της συνάντησης: “είναι καλή ιδέα να συναντιόμαστε και να μιλάμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα