Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει μέτωπο με τη συμμορίτικη ασυδοσία

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει μέτωπο με τη συμμορίτικη ασυδοσία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος SOOC

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει Κολομβία" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε: ""Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς". Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέα μέτρα

Για ελάφρυνση μέτρων ή κατάργησή τους μιλά εκ νέου η κυβέρνηση θέμα που έθιξε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία.  «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέα μέτρα ή για εξακολούθηση μέτρων. Υπάρχει πολιτική βούληση να ελαφρύνουμε από μέτρα σε συμφωνία με τους δανειστές μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαιώνοντας ότι σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για απάλειψη κάποιων μέτρων που ήδη εφαρμόζονται.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η επίσκεψη Γκουρία, αλλά και η πρόσφατη παρουσία Γιούνκερ στην Αθήνα επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα για να προσθέσει πως όσα είπαν οι δύο αξιωματούχοι δεν ταιριάζουν με ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που συντηρούν μέσα ενημέρωσης και ο πρόεδρος της ΝΔ. Σχολίασε δε ότι κάποια μέσα υποβάθμισαν τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν και δεν τις προέβαλαν και συγχρόνως εξαφάνισαν σχεδόν ως είδηση τις θετικές εξελίξεις από το Eurogroup της προηγούμενης Παρασκευής.

Η κυβέρνηση επανέλαβε ότι οι εκλογές «θα γίνουν στην ώρα τους» βάζοντας φρένο στην εκλογολογία και μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι συνταγματικά αυτό προσδιορίζεται για το Φθινόπωρο του 2019. Σχολιάζοντας επίσης το αίτημα των εκλογών από την ΝΔ είπε ότι είναι λογικό να ανησυχούν για την επιτυχία της κυβέρνησης.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με την πρόσφατη τηλεοπτική αντιπαράθεση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ  Ελενης Αυλωνίτου με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου συνιστώντας από όλους τους βουλευτές να είναι πιο προσεκτικοί. Μ’ αυτόν τον τρόπο πήρε αποστάσεις από τον κ. Καμμένο σχολιάζοντας δηκτικά ότι ορισμένες θέσεις ταυτίζονται με αυτές που εκφράζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά των κ.κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη με αφορμή δημοσιεύματα των εφημερίδων Βήμα και Παραπολιτικά, ενώ επανήλθε στο προσφατο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πρώτο για να τονίσει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει Κολομβία.

“Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Η κυβέρνηση αυτή, λοιπόν, ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας”, δήλωσε και τόνισε: “Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και παραεξουσίας διαφόρων ολιγαρχών που θεωρούν ότι οι πολίτες, η κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη, οι δημοκρατικοί θεσμοί τούς χρωστάνε.”

Πηγές της ΝΔ εν τω μεταξύ σχολίαζαν: “Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος Δικαιου να χαρακτηρίζει “ναρκέμπορο” οποιονδήποτε Ελληνα πολίτη πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη”.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στις πηγές της ΝΔ: “Αδιανόητο είναι να λειτουργεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα