Νέος διευθυντής για το Associated Press

default image

Tο Associated Press προσέλαβε ως γενικό διευθυντή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου McClatchy

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ανακοίνωσε ότι διόρισε τον νυν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του εκδοτικού ομίλου McClatchy, τον Γκάρι Προύιτ, για να αναλάβει τη γενική διεύθυνσή του από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ο Προύιτ θα διαδεχθεί τον νυν γενικό διευθυντή του AP, τον Τομ Κέρλεϊ, η συνταξιοδότηση του οποίου φέτος είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο. Θα είναι ο 13ος διευθυντής του AP από την ίδρυση του πρακτορείου, πριν από 166 χρόνια.

“Στο πρόσωπο του Γκάρι επιλέξαμε έναν έμπειρο και άξιο διάδοχο του Τομ Κέρλεϊ για να συνεχίσει τη μετατροπή του AP σε ψηφιακό όργανο ενημέρωσης”, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του AP, ο Ουίλιαμ Ντιν Σίνγκλτον, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο Προύιτ είναι δικηγόρος και άρχισε την καριέρα του ως ειδικός σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, της έκφρασης και της θρησκείας. “Η εμπειρία του (…) ανταποκρίνεται απολύτως στον ηγετικό ρόλο του AP στην υπεράσπιση της ελευθερίας της ενημέρωσης και στη μάχη για μια ανοικτή κυβέρνηση. Επιπλέον, γνωρίζει καλά το AP”, προσθέτει ο Σίνγκλτον.

Ο Προύιτ, 54 ετών, είναι εδώ και εννέα χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του AP, ένα συνεταιρισμό που ανήκει σε 1.500 αμερικανικές εφημερίδες. Εργάζεται εδώ και 28 χρόνια στον όμιλο McClatchy, τον τρίτο μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε πέρυσι τζίρο 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια. ΟΙ 30 εφημερίδες του έχουν συνολική καθημερινή κυκλοφορία δύο εκατομμυρίων φύλλων και 2,8 εκατομμυρίων τα κυριακάτικα φύλλα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα