Εγώ τηρώ τα μέτρα, οι άλλοι δεν τα τηρούν

Εγώ τηρώ τα μέτρα, οι άλλοι δεν τα τηρούν

Ευλαβικά και σε ευρεία κλίμακα, τηρούνται τα μέτρα πιστεύει το 50% των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7. Ωστόσο το 26% πιστεύει πως η μάσκα δεν είναι αποτελεσματική για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.

Η συμπεριφορά του κόσμου σε σχέση με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοιού, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας της aboutpeople, για το 20/20 του Νews 24/7.

Όπως βλέπουμε από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι μισοί εκ των ερωτηθέντων είναι πεπεισμένοι πως τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά και σε ευρεία κλίμακα.

Στην ερώτηση σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως αυτά προτείνονται από τους αρμοδίους φορείς:

“Ναι, πάντα” απαντά το 49,9%, “κάποιες φορές ναι, κάποιες όχι”, απαντά το 10.7% ενώ το 35,2% απαντά “ναι, τις περισσότερες φορές”. Στον αντίποδα, “λίγες φορές” απαντά το 2.1% και “σπάνια, σχεδόν ποτέ” απαντά το 1,8%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ακόμη οι απαντήσεις στην ερώτηση “Θεωρείτε ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται”.

Εδώ, το 44,7% απαντά πως τηρούνται “σε κάποιους χώρους αλλά όχι αρκετούς”, ενώ το 29,3% απαντά πως τηρούνται “Στους περισσότερους χώρους”.

Ωστόσο, μόλις το 2,4% απαντά “ναι σχεδόν παντού”, ενώ το 19.8% απαντά πως τηρούνται “σε πολύ λίγους χώρους” και το 3,1% απαντά πως δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά.

Από τον συνδυασμό των δύο παραπάνω απαντήσεων, εξάγει κανείς το συμπέρασμα πως ο μέσος πολίτης αισθάνεται πως ο ίδιος μπορεί να τηρεί τα μέτρα, είναι όμως πολύ επιφυλακτικός για το αν ισχύει το ίδιο εκ μέρους των συμπολιτών του.

Στην ερώτηση αν η χρήση της μάσκας είναι αποτελεσματική για τον περιορισμό της διάδοσης, όπως επαναλαμβάνουν δηλαδή οι επιστήμονες, το 72,2% απαντά ναι και μάλλον ναι, υπάρχει όμως και ένα διόλου ευκαταφρόνητο 25.9% που απαντά όχι και μάλλον όχι.

Συνολικά, στην ερώτηση αν τα μέτρα προστασίας τηρούνται, βλέπουμε πως υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στις απαντήσεις σε σχέση με τις έρευνες της 21ης Ιουλίου και της 18ης του Μαίου.

Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στην απάντηση πως τηρούνται “σε κάποιους χώρους αλλά όχι αρκετούς”. Σε συνδυασμό με την άνοδο του ποσοστού, σε σχέση με τον Ιούλιο, ως προς την καθολική τήρηση των μέτρων “στους περισσότερους χώρους”, βλέπουμε πως η κοινή γνώμη αποτυπώνει τη σταδιακή βελτίωση της συμπεριφοράς του κόσμου ως προς την τήρηση των προληπτικών υγειονομικών κανόνων, ωστόσο φαίνεται πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα