Οι Έλληνες περιμένουν πώς και πώς το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης

Οι Έλληνες περιμένουν πώς και πώς το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης

Ενώ η άρση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Έλληνες δηλώνουν στην έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7, σύμφωνοι με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης νωρίτερα.

Με την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό να βαίνει μέχρι στιγμής θετικά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίσπευση του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης κατά μία εβδομάδα.

Έτσι, από την 1η Ιουνίου που αρχικά προβλεπόταν, τα καταστήματα θα ανοίξουν την Δευτέρα 25 Μαΐου, απόφαση που έφερε ανακούφιση στους επαγγελματίες  του κλάδου.

Όπως δείχνουν και τα ευρήματα της έρευνας της  aboutpeople για το “20/20” του NEWS 24/7, θετικά αντιμετωπίζει το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου και η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας.

Σε ποσοστό που φτάνει το 85,5% οι ερωτηθέντες βλέπουν θετικά στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου. Συγκεκριμένα, το 50,7% δήλωσε πως συμφωνεί και το 34,8% πως “μάλλον συμφωνεί”.

Αρνητικά σε αυτή την κίνηση διάκειται το 13,1% των ερωτηθέντων, με το 7,7% να δηλώνει πως “διαφωνεί” και το 5.4% πως “μάλλον διαφωνεί”. Το 1,4% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

*Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα