85Η ΔΕΘ

Όλες οι ειδήσεις από την 85η ΔΕΘ με την έγκυρη ματιά του news247.gr. Νέα, παρασκήνια και ανάλυση για τα τεκτενόμενα στην 85η ΔΕΘ στο NEWS 24/7.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη 85η ΔΕΘ

Η αντεπίθεση του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στο άτυπο προεκλογικό παιγχνίδι των επόμενων δύο ετών μπήκε δυναμικα ο ΣΥΡΙΖΑ με τις εξαγγελίες του προέδρου του. Το αναλυτικό κόστος των μέτρων που πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: "Αδιάβαστος ο κ. Τσίπρας για τα θέματα του υπουργείου Υγείας"

Η απάντηση του υπουργού Υγείας στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει σκληρή κριτική στη ΝΔ για την υπουργοποίηση του Θανάση Πλεύρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την 85η ΔΕΘ

Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: "Το μόνο που μένει είναι να υπουργοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Μπογδάνο"

Για γραμμάτια, που ξεπληρώνει ο πρωθυπουργός στην ακροδεξιά έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, σχετικά με το πώς έχει εξελιχθεί σήμερα η φυσιογνωμία της ΝΔ.

Σύγκριση των εξαγγελιών Μητσοτάκη - Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ: Οι στοχεύσεις και οι προτάσεις

Σύγκριση των εξαγγελιών Μητσοτάκη - Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ: Οι στοχεύσεις και οι προτάσεις

Με αιχμή την οικονομία, τα εργασιακά, την παιδεία και το ΕΣΥ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσαν μια σειρά από προγραμματικές δεσμεύσεις που δίνουν και το πλαίσιο των διακυβευμάτων των επόμενων εκλογών. Το NEWS 24/7 επιχειρεί μια συγκριτική αποκωδικοποίηση όσων ακούστηκαν από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Ευάγγελος Αποστολάκης - Αλέξης Τσίπρας

ΔΕΘ 2021: Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην ομιλία Τσίπρα

Η παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ καταδεικνύει ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν επηρεάστηκαν από τα γεγονότα της παρ' ολίγον υπουργοποίησης του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη 85η ΔΕΘ

ΔΕΘ 2021 - Τσίπρας: "Νέα αρχή με 800 ευρώ κατώτατο μισθό και πρόσβαση στα ΑΕΙ με απολυτήριο"

Οι προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ., Αλ. Τσίπρας από το βήμα του Βελλίδειου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. "Στόχος δεν είναι οι Έλληνες να μη ζουν χειρότερα αλλά να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα", δήλωσε.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Ο Τσίπρας θα καταθέσει συνεκτική πρόταση για διαφορετική πορεία της χώρας

Σε δύο άξονες θα κινηθεί η παρέμβαση Τσίπρα στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς σχολίασε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και την κίνησ Μπογδάνου.

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπ. Οικονομικών: "Φρένο" στην συζήτηση για παροχές - Από το 2023 νέα μόνιμα μέτρα

Από το 2023 και μετά, με την προϋπόθεση των ρεαλιστικών πλεονασμάτων, θα υπάρξει ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω κοινωνική πολιτική και επιπλέον μέτρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε χτες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αλέξης Τσίπρας.

Ο διπλός πολιτικός στόχος του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη

Αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος περί «επιτυχημένης διακυβέρνησης» και «παροχών», με προοδευτικές προτάσεις ανακούφισης εργαζομένων και μεσαίας τάξης αναμένεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ. Στο βάθος οι «κάλπες» που έρχονται.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη ΔΕΘ.

ΔΕΘ - Βαρουφάκης: Η ρήξη είναι η αποτελεσματικότερη επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας

Για «δικομματικό μνημονιακό λαϊκισμό» έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Τι είπε για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, την ακρίβεια και την πανδημία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990

Το μυθολογημένο παρελθόν

Η μυθοποίηση του παρελθόντος, κάτι σαν θρηνωδία για απολεσθέντα παράδεισο, συνιστά αγχώδη κατασκευή που δεν αντέχει μπροστά στην πραγματικότητα.

Αστικό τοπίο της Αθήνας

Νέα "δόση" παροχών με εκλογικό άρωμα – Σχέδιο για δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια

Ανοικτό αφήνουν κυβερνητικοί παράγοντες το ενδεχόμενο για νέο κύκλο παρεμβάσεων στήριξης των εισοδημάτων, εφόσον η πορεία του ΑΕΠ "κρύβει" ακόμη πιο θετικές εκπλήξεις.

Θολό τοπίο με τον ΕΝΦΙΑ: Ο συμπληρωματικός φόρος και τα σενάρια

Θολό τοπίο με τον ΕΝΦΙΑ: Ο συμπληρωματικός φόρος και τα σενάρια

Λιγότερο φόρο στους περισσότερους ιδιοκτήτες υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η τελική μορφή του ΕΝΦΙΑ για την επόμενη χρονιά θα ξεκαθαρίσει με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η ΔΕΘ

Εφιάλτες, πακέτα χωρίς αντίκρυσμα και… ελληνόφωνοι Ευρωπαίοι στη Θεσσαλονίκη

Πασαρέλα παροχών και πεποιημένης αισιοδοξίας για την Οικονομία υπήρξε σχεδόν πάντοτε η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στην πεπατημένη αυτή κινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ

Έτσι -δίκαια…- μοιράζεται ο πλούτος: Ο πρωθυπουργός και ο Κομφούκιος

"Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης ήταν πάντα να δημιουργεί πλούτο και στη συνέχεια το μέρισμα του πλούτου να μοιράζεται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες» (Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη).

Σημαία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο 404 εκατ. τα νέα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ως "επανάληψη" μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μέτρα 3,5 δις ευρώ σε συνέχεια της εξειδίκευσής τους από το οικονομικό επιτελείο.

Σημαίες σε συγκέντρωση του ΚΚΕ

ΚΚΕ για πακέτο μέτρων ΔΕΘ: Μεγάλοι κερδισμένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι

Για "δήθεν" παροχές οι οποίες δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα έκανε λόγο το ΚΚΕ αναφορικά με την εξειδίκευση των μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην 85 Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τι αλλάζει στις αποδείξεις από μάστορες, γιατρούς, οικιακές υπηρεσίες;

Τι αλλάζει στις αποδείξεις από μάστορες, γιατρούς, οικιακές υπηρεσίες;

Μέτρα για την τόνωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την πάταξη της φοροδιαφυγής μπαίνουν στην ατζέντα της κυβέρνησης με αιχμή κλάδους που είναι στο στόχαστρο των αρχών για «παραβατικές συμπεριφορές».

Τι αλλάζει για γονικές παροχές και επιδότηση ενήμερων δανείων

Τι αλλάζει για γονικές παροχές και επιδότηση ενήμερων δανείων

Η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών και δωρεών θα καλύπτει όχι μόνον τα ακίνητα, αλλά και χρηματικά ποσά ή μετοχές κλπ, δηλαδή το σύνολο της ακίνητης ή κινητής περιουσίας, για ύψος έως 800.000 αντί 150.000 ευρώ ανά τέκνο και συγγενή με α΄βαθμό συγγένειας.

Πάροχοι ρεύματος

Λογαριασμοί ρεύματος: Αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης, επιδότηση μεγαβατώρας κατά 30 ευρώ

Σύμφωνα με την κυβέρνηση τα μέτρα ισχύουν για τους λογαριασμούς του τελευταίου τριμήνου του έτους καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν ενδείξεις για αποκλιμάκωση από τις αρχές του 2022.