Καταιγίδες μετά τον καύσωνα – Οι 4 περιοχές που θα επηρεαστούν
Διαβάζεται σε 6'
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι θα ακολουθήσουν τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. Σε ποιες περιοχές θα “χτυπήσουν” τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση.
- 27 Ιουνίου 2025 16:36
Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι που θα φτάσουν έως και 9 μποφόρ θα διαδεχθούν τον καύσωνα που έχει μετατρέψει τη χώρα σε καμίνι τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Λόγω των επικείμενων καιρικών μεταβολών, η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (27/06) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με το οποίο ενημερώνει πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα Παρασκευή (27/06) στη χώρα μας, ενώ από το απόγευμα προβλέπονται στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Αναλυτικά:
Α. Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Σάββατο (28-06-25) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς και την Κυριακή (29-06-25) δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Β. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παύση των ισχυρών φαινομένων αναμένεται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (28/06).
Γ. Οι άνεμοι από το Σάββατο (28-06-25) σταδιακά θα ενισχυθούν σε όλη τη χώρα και την Κυριακή (29/06) θα φτάνουν έως 9 μποφόρ στις περιοχές Κυκλάδων, Κρήτης, Δωδεκανήσων και νησιών Ανατολικού Αιγαίου και έως 8 μποφόρ στην Εύβοια, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-06-2025
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες.
Στην Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόνησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στην Πελοπόνησο σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς και στις Κυκλάδες τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου νέφωσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 με 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-06-2025
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά στις περιοχές Κυκλάδων, Κρήτης, Δωδεκανήσων και νησιών ανατολικού Αιγαίου έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01-07-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.