Μάρθα Καραγιάννη: Το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Φιλμ – “Μια γυναίκα – σταθμός, αντίο γοργόνα μας”

Μάρθα Καραγιάννη: Το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Φιλμ – “Μια γυναίκα – σταθμός, αντίο γοργόνα μας”
Η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία "Νύχτα Γάμου" ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Φίνος Φιλμ για την απώλεια της μεγάλης κυρίας του ελληνικού κινηματογράφου, Μάρθας Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου της χώρας αποχαιρετούν με αναρτήσεις τους και ανακοινώσεις μία από τις τελευταίες εκπροσώπους της “χρυσής εποχής” του ελληνικού Κινηματογράφου, Μάρθα Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών το μεσημέρι της Κυριακής (18/09).

Ανάμεσά τους και η Φίνος Φιλμ, που θέλησε να πει το δικό της αντίο, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Twitter.

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη.

Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους. Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις.

Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα. Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους. Αντίο γοργόνα μας…», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα