Τριανταφυλλίδης: Η βρετανική μετάλλαξη έχει 60% μεγαλύτερη θνησιμότητα

Τριανταφυλλίδης: Η βρετανική μετάλλαξη έχει 60% μεγαλύτερη θνησιμότητα
A member of production checks cell growth and viability of a bioreactor sample under an inverted microscope inside the Incepta plant on the outskirts of Dhaka in Bangladesh Saturday Feb. 13, 2021. (AP Photo/Al-emrun Garjon) AP

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις μεταλλάξεις, σύμφωνα με τον καθηγητή γενετικής του ΑΠΘ. Όπως είπε ο Κ. Τριανταφυλλίδης η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους του κορονοϊού ειναι 60% μεγαλύτερη.

Κατά 60% μεγαλύτερη ειναι η θνησιμότητα απο το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη. Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, μιλώντας στο Open μίλησε για νέα ιατρική έρευνα που δημοσιεύθηκε σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό και αποκαλύπτει αυτό το μεγάλο ποσοσό θνησιμότητας.

“Γνωρίζαμε ότι το βρετανικό στέλεχος που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη έχει τουλάχιστον 50% μεγαλύτερη μεταδοτικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε 50% προσεκτικότεροι. Γνωρίζουμε επίσης ποια από τις 8 μεταλλάξεις του βρετανικού είναι πιο μεταδοτική και άρα όποιος μολύνεται μ’ αυτήν διαδίδει για περισσότερες ημέρες τον ιό. Εργασία που δημοσιεύτηκε πριν απο δύο ημέρες σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό αποκαλύπτει ότι έχει 60% μεγαλύτερη θνησιμότητα”.

Κατά τον ίδιο, οι καιρικές συνθήκες είναι “ιδανικές”για τη διάδοση του ιού ενώ ένας πρόθετος παράγοντας μετάδοσης είναι και η γύρη.

«Σε 35 χώρες που έγινε έρευνα και συγκέντρωση δεδομένων -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- όταν υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση γύρης, υπήρχε αύξηση κρουσμάτων» ανέφερε ο καθηγητής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα