Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού ολοκληρώνεται μέσα στον Ιανουάριο – Πόση αύξηση προτείνει η ΝΔ;

Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού ολοκληρώνεται μέσα στον Ιανουάριο – Πόση αύξηση προτείνει η ΝΔ;
Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην ασαφή θέση της ΝΔ για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού κι αναρωτήθηκε «μήπως ανησυχεί ότι δεν θα συμβαδίσει με την πρόταση του ΣΕΒ».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού ολοκληρώνεται μέσα στον Ιανουάριο τόνισε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αναρωτώμενη ποία είναι θέση της ΝΔ για το ποσό της αύξησης. Η Έ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε παράδοξο που η ΝΔ εξαγγέλλει αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει σε λιγότερο από ένα μήνα, ενώ αναφέρθηκε στην ασαφή δήλωση της ΝΔ για αύξηση κατώτατου μισθού διπλάσια από την ανάπτυξη.

«Προτείνετε αύξηση 4%; Γιατί η ΝΔ δεν το λέει καθαρά; Μήπως ανησυχεί ότι δεν θα συμβαδίσει με την πρόταση του ΣΕΒ για 1%-2%;» σχολίασε η Έ. Αχτσιόγλου. Παράλληλα, η Έ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι είναι επιφυλακτική έναντι των εξαγγελιών της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν πήρε ιδιαίτερα μέτρα οικοδόμησης στιβαρού κοινωνικού κράτους. Η Έ. Αχτσιόγλου σχολίασε ότι η ΝΔ υπόσχεται 900 εκατ. ευρώ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο οποίο θα ενσωματωθούν όλα τα επιδόματα, όσο δηλαδή δίνει ήδη η κυβέρνηση.

Η Έ. Αχτσιόγλου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει επιπλέον ένα δισ. ευρώ για τα άλλα επιδόματα αναρωτώμενη αν η ΝΔ προτίθεται να κόψει τα άλλα επιδόματα.

Αλ. Χαρίτσης: Ποτέ ξανά τόσο πολλοί και στοχευμένοι πόροι στην αυτοδιοίκηση

«Αίρονται σταδιακά οι αδικίες, οι πολίτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης παρατηρώντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ξαναδεί στο παρελθόν τόσο πολλούς και στοχευμένους πόρους, κάτι που αυτοδιοικητικοί όλων των παρατάξεων αναγνωρίζουν. Ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες προσλήψεις στους ΟΤΑ υπογραμμίζοντας ότι είναι το αποτέλεσμα της μάχης της κυβέρνησης για την επαναφορά του κανόνα «1 προς 1» στο Δημόσιο, την ώρα που η αντιπολίτευση θέλει να επαναφέρει το «1 προς 5».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα