Παυλόπουλος: Κανένας πραγματικός Ευρωπαίος δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν έβλεπε τον κίνδυνο

Παυλόπουλος: Κανένας πραγματικός Ευρωπαίος δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν έβλεπε τον κίνδυνο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Για την ενδεχόμενη ενίσχυση "μορφωμάτων λαϊκισμού που αγγίζουν τα όρια του φασισμού και του ναζισμού κι υπονομεύουν ευθέως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα" στις επικείμενες Ευρωεκλογές προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής για τον Ρήγα Φεραίο.

«Κανένας πραγματικός Ευρωπαίος δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν έβλεπε τον κίνδυνο» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές και την ενίσχυση των «μορφωμάτων λαϊκισμού που αγγίζουν τα όρια του φασισμού και του ναζισμού κι υπονομεύουν ευθέως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής για την ζωή και την δράση του Ρήγα Φεραίου, ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι το μήνυμα του Ρήγα είναι «επίκαιρο για τους συνειδητοποιημένους Ευρωπαίους» καθώς κι «η Δημοκρατία κι η ελευθερία απειλούνται».

Ο Πρ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι το έργο του Ρήγα μπορεί να αποτελεί «το λίκνο αρχών κι αξιών που πρέπει να μας εμπνεύσουν να υπερασπιστούμε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό». Ο Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι ο Ρήγας Φεραίος δεν πάλεψε μόνο για την ελευθερία των Ελλήνων αλλά και για την ελευθερία των άλλων λαών της περιοχής συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχει πραγματικά ελευθερία όταν άλλοι λαοί είναι ελεύθεροι κι άλλοι δούλοι. Ο Πρ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τον Θούριο «έναν ύμνο στην ελευθερία, τον προάγγελο του Εθνικού Ύμνου».

Βούτσης: Ο Ρήγας σημείο αναφοράς σε όλους τους αγώνες της Ιστορίας της χώρας μας

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τόνισε ότι η πολυσχιδής δράση του Ρήγα Φεραίου «ενέπνευσε» κι αποτέλεσε «σημείο αναφοράς» σε όλες τις φάσεις και τους αγώνες της Ιστορίας της χώρας μας:

Από τους προμαχώνες του πολιορκούμενου Μεσολογγίου που πήραν το όνομά του, ενώ το ίδιο έκαναν πλήθος συλλόγων κατά την διάρκεια του 19 κι 20 αιώνα που πάλευαν για τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Επίσης το όνομα του Ρήγα πήραν λόχος εθελοντών που πολέμησαν στην Ισπανία κατά του Φράνκο, αλλά κι αντιστασιακές ομάδες κατά της Ναζιστικής Κατοχής και κατά της Χούντας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα