Χάρης Θεοχάρης: “Φιλο-πουτινική διάβρωση” σε κόμματα της αντιπολίτευσης

Χάρης Θεοχάρης: “Φιλο-πουτινική διάβρωση” σε κόμματα της αντιπολίτευσης
Για φιλο-πουτινική διείδυση σε κόμματα της αντιπολίτευσης μίλησε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ, αναφερόμενος και στον ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Για "διείσδυση" και "με ονοματεπώνυμο" μίλησε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Αποστάσεις από τον ισχυρισμό τήρησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Διείσδυση του Πούτιν στα κόμματα της αντιπολίτευσης «εντόπισε» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης. Επιπρόσθετα αυτή φαίνεται να θεωρεί ως αιτία για τις διαφωνίες που υπάρχουν με την κυβερνητική πολιτική στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η τοποθέτηση του Χ. Θεοχάρη έγινε σήμερα στην Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης 3 συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εξανάγκασε μάλιστα στην συνέχεια τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο να τηρήσει αποστάσεις και να τη… μαζέψει.

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπεραμύνθηκε αρχικά της κυβερνητικής πολιτικής για την Ουκρανία. Όπως είπε «η Ελλάδα είναι ισχυρή, γιατί έχει ξεκάθαρες θέσεις στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε στο πλευρό της Δημοκρατίας, στο πλευρό του αμυνόμενου που αμύνεται απέναντι σε έναν πιο πολυάριθμο στρατό, που αμύνεται για τη χώρα του, που αμύνεται για τα δίκαια του λαού του».

Στην συνέχεια όμως επισήμανε απευθυνόμενος γενικώς και αορίστως προς την αντιπολίτευση τα εξής: «Η αμφισβήτηση της ορθής μας στήριξης με όλα αυτά τα ερωτήματα από πολλές -δυστυχώς- πτέρυγες του Εθνικού Κοινοβουλίου είναι αποτέλεσμα της φιλοπουτινικής διείσδυσης και διάβρωσης. Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι μια διείσδυση που αποδεικνύεται πως έχει σκοτεινούς δρόμους και διαδρομές και που έχει και ονοματεπώνυμα που είναι και κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Από τον ισχυρισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ φάνηκε πάντως να προσπαθεί να τηρήσει αποστάσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Παίρνοντας τον λόγο στην συνέχεια μίλησε για το ουκρανικό ζήτημα: « Όσον αφορά την Ουκρανία -διότι καταλαβαίνω ότι πρέπει για διάφορους λόγους να ακούμε κάθε μέρα για την Ουκρανία, στείλατε όπλα στην Ουκρανία και τα λοιπά- δεν το δέχομαι. Καταλαβαίνω το αντιπολιτευτικό μένος ως προς αυτό, δεν ξέρω τις δυνάμεις πίσω από αυτό και δεν θέλω να σπεκουλάρω τώρα».

Μάλιστα απεύθυνε και έκληση ενότητας λέγοντας πως «οι καιροί -και το καταλαβαίνετε, το αντιλαμβάνεστε άλλωστε, σώφρονες άνθρωποι είσαστε όλοι- είναι δύσκολοι και δυσκολεύουν. Και οι προκλήσεις οι εθνικές πάλι δυσκολεύουν και θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε όλες τις εσωτερικές μας δυνάμεις, σε όλη την ανθεκτικότητά μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις κρίσεις που πλέον γίνονται επάλληλες, αλλεπάλληλες, παράλληλες και καταλυτικές και έρχεται η μια μετά την άλλη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα