Δωρεά Mazda

Δωρεά Mazda
mazdabt50291107small

H Mazda δωρίζει στο ελληνικό κράτος ανοικτά φορτηγά Mazda BT-50 εξοπλισμένα ως πυροσβεστικές μονάδες άμεσης επέμβασης

Η εισαγωγική εταιρία και διανομέας της Mazda στην Ελλάδα, ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α., θα εξοπλίσει τα νέα pick- ups με μια πυροσβεστική υπερκατασκευή, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να τοποθετείται σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.



Η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ, που παρακολούθησε από πρώτο χέρι τον πόνο και την απόγνωση που προκάλεσαν οι μαζικές πυρκαγιές το καλοκαίρι που πέρασε στην Ελλάδα, αποφάσισε να συνεισφέρει από κοινού με τη Mazda Motor Europe τα οχήματα, κατάλληλα διασκευασμένα σε πυροσβεστικά.




«Μέσα στην τελευταία τετραετία έχουμε παραδώσει πάνω από 100 τέτοιες υπερκατασκευές, που έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές, σε δήμους σε όλη τη χώρα», είπε ο Δρ. Μιχαήλ Κορτέσης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΜΑ.
«Τα τραγικά συμβάντα, όμως, του καλοκαιριού που πέρασε μας έπεισαν ότι πρέπει να δράσουμε πιο αποτελεσματικά. Θεωρούμε λοιπόν πως 35 πυροσβεστικά οχήματα άμεσης επέμβασης θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια.»


Mazda ΒΤ-50

Όλα τα ανοικτά φορτηγά Mazda BT-50 θα είναι τύπου Rap Cab με πόρτες που ανοίγουν από το κέντρο και χώρους για τέσσερις επιβάτες, κόκκινου χρώματος και με ειδική σήμανση στις δυο πλευρές. Θα χρησιμοποιηθούν ως πυροσβεστικά οχήματα άμεσης επέμβασης και θα διανεμηθούν σε περιοχές υψηλού κινδύνου.



Με σύστημα τετρακίνησης και έναν πανίσχυρο κινητήρα 2.5 λιτ. πετρελαίου common-rail turbo, τα ανοικτά φορτηγά Mazda ΒΤ-50 είναι κατάλληλα για ελιγμούς σε δασώδεις περιοχές. Με την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς οι ομάδες χειρισμού των οχημάτων μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και είτε να την κατασβέσουν απευθείας, ή να την κρατήσουν υπό έλεγχο μέχρι να καταφθάσουν πρόσθετες ενισχύσεις.




Κοινωνική ευθύνη


«Η δωρεά αυτή, εκτός του ότι είναι πράγματι γενναιόδωρη, αποτελεί μέρος της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης,» είπε ο κος James Muir, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Motor Europe.
«Είναι απλώς φυσικό και επόμενο να προσφέρει κάτι η Mazda πίσω στην Ελλάδα, όπου όλα αυτά τα χρόνια σημειώνουμε τέτοια επιτυχία. Και βέβαια ελπίζουμε πως αυτά τα ειδικά εξοπλισμένα οχήματα θα βοηθήσουν να εμποδίσουμε μια παρόμοια καταστροφή στο μέλλον.»

Ήδη σχεδιάζεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών το θέμα των φορέων στα οποία θα ήταν καλύτερο να δωρηθούν τα 35 οχήματα Mazda, έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση σε περίπτωση ανάγκης.



Η διαδικασία παράδοσης αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της άνοιξης του επόμενου έτους και θα αποτελέσει θέμα επόμενης ανακοίνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα