Νέο Volvo C50

Στα τέλη του 2008 θα παρουσιαστεί το νέο C50, δηλαδή η 5θυρη έκδοση του Volvo C30!
- 20 Νοεμβρίου 2007 20:04
Έτσι ύστερα από τις δηλώσεις του Magnus Jonsson (Volvo senior vice president of R&D), ήρθε η στιγμή της επιβεβαίωσης!
Θα αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Magnus Jonsson είχε δηλώσει στα τέλη του Οκτώβρη «Μια 5πορτη έκδοση του C30 θα είναι σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακή, όμως πιστεύω ότι θα βοηθήσει αρκετά στις πωλήσεις»!
Το 2009 στις αντιπροσωπείες
Το Volvo C50 λοιπόν (όπως θα είναι η ονομασία τη 5θυρου C30), θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2008, με σκοπό να ανταγωνιστεί τις 5θυρες εκδόσεις της BMW σειρά 1, Audi A3 Sportback και φυσικά να αυξήσει το μερίδιο του στην κατηγορία των 5θυρων hatch!
Το νέο Σουηδικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από τους αντιπροσώπους της Volvo στις αρχές του 2009, ενώ αναμένεται να κοστίζει περίπου 700 ευρώ παραπάνω από την 3θυρη έκδοση!
Τεχνικά
Το C50 θα έχει το ίδιο μεταξόνιο με το C30, όποτε δε θα αυξηθεί ουσιαστικά ο χώρος μέσα στην καμπίνα επιβατών, όμως οι δύο έξτρα πόρτες θα μεγιστοποιήσουν την πρόσβαση των επιβατών στις πίσω θέσεις.
Γεγονός που καθιστά το 5πορτο μοντέλο σαφώς πιο φιλικό προς τις οικογένειες!
Επίσης, ο χώρος αποσκευών θα είναι λίγο πιο μεγάλος από του C30 για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών!
Σημαντικότερες εξωτερικές διαφοροποιήσεις, εκτός από τις δύο νέες πόρτες, είναι αυτές του ανασχεδιασμένου εμπρός προφυλακτήρα και της νέας εμπρός γρίλιας.
Κινητήρες
Κάτω από το καπό θα συναντήσουμε την ίδια σειρά κινητήρων με του C30.
Δηλαδή, θα ξεκινάει από τον μικρότερο της σειράς 1.6 λίτρων απόδοσης 100 ίππων μέχρι και τον 5κύλινδρο εν σειρά turbo κινητήρα (T5) απόδοσης 217 ίππων!!!