Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι ηανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων αναβάθμισηςτων αναπτυξιακών υποδομών, εστιάζοντας κυρίως στις κατασκευές και την ενέργεια,αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της δημόσιαςδιοίκησης, ιδιαίτερα στη μετά COVID-19 εποχή. Θα αναλυθούν επίσης, οι αναγκαίεςπολιτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση τηςελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, στονέο περιβάλλον που διαμορφώνουν η 4η βιομηχανική επανάσταση και ηκλιματική αλλαγή.

Τα θέματα που θα πραγματευθεί το 3ο AIF, αποτελούν τους πιο νευραλγικούςτομείς της αγοράς και της οικονομίας της χώρας.

· Financing –Οικονομία: Χρηματοδοτώντας τηνισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη

· Ανάπτυξη –Επενδύσεις: Η Ελλάδα ξανά στο ραντάρ των επενδυτών

· Ενέργεια: Κερδίζονταςτο στοίχημα της απολιγνιτοποίησης και την ενεργειακής μετάβασης

· Ενεργειακέςυποδομές: Οι επενδύσεις του αύριο

· Υποδομές –Κατασκευές: Ο κατασκευαστικός κλάδος, οδηγός της ανάπτυξης της ελληνικήςοικονομίας

· Digital –Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή

Για το 2020 έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη τηςΚυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. ΆδωνιςΓεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. ΚωστήςΧατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής,ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Τεχνικού ΕπιμελητηρίουΕλλάδας κ. Γιώργος Στασινός και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας καιΔιαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Ενώ, έχουν προσκληθεί ωςομιλητές ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. ΝικόλαοςΠαπαθανάσης καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, σημαντικών επιχειρηματικώνΟμίλων και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς αλλά και στελέχη της ΕυρωπαϊκήςΚοινότητας και των Θεσμών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Συνέδριο: https://investment.forum.iea.org.gr/

Tα εισιτήρια για το 3ο Athens Investment Forum είναι πλέον διαθέσιμα. Αποκτήστετο εισιτήριό σας για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση (online): https://www.eventora.com/el/Events/3rd-athens-investment-forum


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα