Πώς πήρε χρώμα το 17ο Γυμνάσιο του Δήμου Αθηνών στο Μετς

Πώς πήρε χρώμα το 17ο Γυμνάσιο του Δήμου Αθηνών στο Μετς

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Coca-Cola Τρία Έψιλον έδωσαν άλλο αέρα στο γυμνάσιο του Μετς, βελτιώνοντας έτσι αισθητικά και πρακτικά το χώρο τον μαθητών λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κλείνοντας η σχολική χρονιά στα τέλη Ιουνίου, οι μαθητές του 17ου Γυμνασίου δεν περίμεναν ποτέ να επιστρέψουν σε έναν πιο φωτεινό και καλοφτιαγμένο χώρο. Οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα και η συντήρηση και το βάψιμο 4.000τ.μ. εξωτερικών επιφανειών και 2.5000τ.μ. εσωτερικών, το βάψιμο και η μόνωση στην κεντρική αυλή, η επισκευή περιφράξεων, η τοποθέτηση νέου αντικραδασμικού δαπέδου στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, η μόνωση για υγρασία και νερό σε 1.000τ.μ. καθώς και πολλές ακόμη, άλλαξα ριζικά την όψη του σχολείου. Αυτόν τον ανακαινισμένο χώρο θα χαίρονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από αυτήν την Παρασκευή, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πώς πήρε χρώμα το 17ο Γυμνάσιο του Δήμου Αθηνών στο Μετς
Πώς πήρε χρώμα το 17ο Γυμνάσιο του Δήμου Αθηνών στο Μετς

Το σχολείο – πρότυπο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Έτσι μαθαίνω καλύτερα» του δήμου Αθηναίων και σηματοδοτεί την πολιτική συνεργασιών της δημοτικής αρχής με πανεπιστημιακά ιδρύματα και μεγάλους ιδιωτικούς φορείς, αφού το κόστος της ανακαίνισης ανέλαβε η εταιρία Coca–Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις», ενώ στους συνεργάτες συγκαταλέγονται το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Πώς πήρε χρώμα το 17ο Γυμνάσιο του Δήμου Αθηνών στο Μετς

Με στόχο οι μαθητές να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε έναν βελτιωμένο χώρο, στο σχολείο έγιναν 10 μεγάλες παρεμβάσεις, μέσα από μια επένδυση που ξεπέρασε τις 100.000€. Οι εργασίες στόχευαν στον παιδαγωγικό ανασχεδιασμό του σχολικού περιβάλλοντος, με κύριο μέλημα να αποκατασταθούν τα οικοδομικά και λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου.

"Πυξίδα για τον τρόπο που μπορούν να αναβαθμιστούν τα σχολεία"

Πώς πήρε χρώμα το 17ο Γυμνάσιο του Δήμου Αθηνών στο Μετς

 

Ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης επισκέφτηκε το σχολείο και δήλωσε: «Πρόκειται για μία σημαντική μέρα για τον δήμο Αθηναίων» τόνισε μετά την περιήγησή του στους σχολικούς χώρους, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «η πολιτική των συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αποδίδει». Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «το 17ο Γυμνάσιο Λύκειο αποτελεί πυξίδα για το πώς μπορούν να αναβαθμιστούν όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας, αφού πρόκειται για μία συνεργασία που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ αλλάζοντας την μορφή ενός μεγάλου σχολείου». Ευχαριστώντας για τη συνεργασία τους τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει αυτή την πορεία, ενθαρρύνοντας τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει, αφού η αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος είναι πολλές φορές καθοριστική για την αναβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας».

Πώς πήρε χρώμα το 17ο Γυμνάσιο του Δήμου Αθηνών στο Μετς

"Πιστεύουμε στη νέα γενιά και σε ένα καλύτερο αύριο"

Πώς πήρε χρώμα το 17ο Γυμνάσιο του Δήμου Αθηνών στο Μετς

 

Η κυρία Νάγια Καλογεράκη, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σημείωσε: «Πιστεύουμε στη νέα γενιά και σε ένα καλύτερο αύριο. Συμβάλλουμε προσφέροντας καλύτερες προϋποθέσεις για μάθηση και είμαστε δίπλα στους Δήμους στην προσπάθεια που γίνεται για βελτιωμένες, ασφαλέστερες σχολικές υποδομές. Χαιρόμαστε με το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας με το Δήμο Αθηναίων  που αποτελεί την αρχή μίας ευρύτερης, πολύ ουσιαστικής συνέργειας».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τη μεταμόρφωση του σχολείου:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ «ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του δήμου Αθηναίων εφαρμόζει και αξιολογεί σε βάθος χρόνου παρεμβάσεις εξέλιξης του χώρου εκπαίδευσης με σκοπό την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας. Παράλληλα με την αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων επισκευών, το πρόγραμμα επιδιώκει τον «παιδαγωγικό ανασχεδιασμό» του  σχολικού χώρου με γνώμονα τη χωρική και παιδαγωγική ευελιξία και στόχο την ανάδειξή του σε σχολικό κτίριο-πρότυπο μάθησης και ανάπτυξης του παιδιού. Έχει σχεδιαστεί και αξιολογείται σε συνεργασία με το εργαστήριο «Μεταβαλλόμενης Αρχιτεκτονικής, Κινητικών Συστημάτων και Ευφυών Περιβαλλόντων» της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Urban Labs του University of Chicago. Υλοποιείται με χρηματοδότηση και υλική υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις, ιδιώτες και φιλανθρωπικά ιδρύματα) σε συνεργασία με τη διεύθυνση και εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους γονείς και την Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων του δήμου Αθηναίων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙΣ»

H συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για την ανακαίνιση του σχολείου, έρχεται σε συνέχεια ενός προγράμματος που υλοποιείται εδώ και 4 χρόνια σε συνεργασία με Δήμους για τη βελτίωση σχολικών υποδομών. Μέσα από το «Το Σχολείο που θέλεις», περισσότεροι από 4.200 μαθητές απολαμβάνουν ένα πιο ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον σε 12 πλέον ανακαινισμένα σχολεία, ενώ το σύνολο της επένδυσης έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

SHARE:

24Media Network