Lynyrd Skynyrd: Το αεροπορικό δυστύχημα και η μακάβρια σύμπτωση με το εξώφυλλο του δίσκου

Lynyrd Skynyrd: Το αεροπορικό δυστύχημα και η μακάβρια σύμπτωση με το εξώφυλλο του δίσκου
Το εξώφυλλο του άλμπουμ "Street survivors" Youtube

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 1977. Οι Lynyrd Skynyrd επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος που θα τους μετέφερε στη Λουιζιάνα για την έκτη συναυλία της περιοδείας τους. Το αεροπλάνο συνετρίβη. Τρία μέλη της μπάντας και οι πιλότοι σκοτώθηκαν ακαριαία.

Η κυκλοφορία του δίσκου “Street Survivors” από την μπάντα Lynyrd Skynyrd τον Οκτώβρη του 1977 εκτόξευσε το συγκρότημα στην κορυφή και το καθιέρωσε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1970.

Ωστόσο, τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία του η μπάντα βρέθηκε στο επίκεντρο ενός τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος.

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 1977. Οι Lynyrd Skynyrd επιβιβάστηκαν στο Convair CV-300, το αεροσκάφος που θα τους μετέφερε στη Λουιζιάνα για την έκτη συναυλία της περιοδείας τους.

Ξαφνικά, λίγο πριν την απογείωση, ο διπλός κινητήρας του αεροπλάνου έσβησε, καθώς έμεινε από καύσιμα. Παρά τις ύστατες προσπάθειες των πιλότων να το προσγειώσουν, συνετρίβη σε μια δασική έκταση σκοτώνοντας τους πιλότους και 3 μέλη της μπάντας.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους ASSOCIATED PRESS

Ο τραγουδιστής Ronnie Van Zant, ο κιθαρίστας Steve Gaines, η τραγουδίστρια Cassie Gaines, ο road manager Dean Kilpatrick και οι δύο πιλότοι Walter Mc Creary και William Gray, σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και το πλήρωμα υπέστησαν σοβαρά τραύματα.

Ο drummer Artimus Pyle και 2 μέλη του πληρώματος, σύρθηκαν κάτω από τα συντρίμμια και περπάτησαν μια βαλτώδη περιοχή του δάσους, ώσπου βρήκαν έναν χωρικό τον οποίο έστειλαν να καλέσει για βοήθεια.

Η εταιρία MCA Records, προς σεβασμό για τα αδικοχαμένα μέλη του συγκροτήματος, απέσυρε το γνήσιο εξώφυλλο του album που απεικόνιζε τα μέλη της μπάντας μέσα σε φλόγες.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ "Street survivors" Youtube

Οι Lynyrd Skynyrd, διαλύθηκαν μετά την τραγωδία, ωστόσο επανενώθηκαν το 1987 με τους Gary Rossington, Billy Powell, Leon Wilkeson, Artimus Pyle, Ed King και τον μικρό αδερφό του Ronnie, Johnny Van Zant σε χρέη τραγουδιστή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα