Οι χώρες με τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο

Οι χώρες με τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο

Η οικονομική κρίση έκανε πολλές οικονομίες να σταματήσουν να επενδύουν στις υποδομές. Όχι όμως σε όλες

Kάθε οικονομία για να είναι ανταγωνιστική πρέπει να έχει αποδοτικές υποδομές. Κι αυτές οι υποδομές πρέπει να είναι καλοδιατηρημένες και σαφώς να «ανακαινίζονται», εφόσον μια χώρα θέλει την οικονομία της να λειτουργεί ομαλά.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεδομένου ότι η οικονομική κρίση έχει επιδεινωθεί σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες- συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας- η ποιότητα των υποδομών έχει φθαρεί, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Παρακάτω σας παραθέτουμε έντεκα χώρες που διαθέτουν τις καλύτερες σε ποιότητα υποδομές με βάση τα στοιχεία της έκθεσης:

ΗΠΑ

Οι χώρες με τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατατάσσονται στην πρώτη θέση για τη διαθεσιμότητα των  αεροπορικών θέσεων και στην πέμπτη θέση για την ποιότητα της δομής των αερομεταφορών.

Όσον αφορά τις συνδρομές κινητής τηλεφωνίας, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 99η θέση, στην 15η θέση για τις σιδηροδρομικές υποδομές και στην 14η για την ποιότητα των δρόμων. 

IΣΠΑΝΙΑ

Οι χώρες με τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο

 

H Ισπανία είναι η τέταρτη καλύτερη χώρα στις σιδηροδρομικές υποδομές και ένατη στη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων. Σύμφωνα με την έκθεση της WEF, οι λιμενικές υποδομές και η ποιότητα των αεροπορικών μεταφορών κατατάσσονται στην 21η θέση και η παροχή  ηλεκτρικής ενέργειας στην 24η.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Οι χώρες με τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο

 

To Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στην τρίτη θέση όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων και στην ένατη για την ποιότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρ’ όλα αυτά, για την ποιότητα των δρόμων η Αγγλία βρίσκεται στην 29η θέση και στην 19η θέση για τις υποδομές αεροπορικών μεταφορών.

Δείτε και τις υπόλοιπες χώρες

(Πηγή: fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: