Πέντε αεροπορικά δυστυχήματα, που οφείλονται στους πιλότους

Πέντε αεροπορικά δυστυχήματα, που οφείλονται στους πιλότους

Αεροπορικά δυστυχήματα, που δεν οφείλονται σε μηχανικές βλάβες ή λάθος χειρισμούς των πιλότων, αλλά σε εσκεμμένες. Τα χιλιάδες θύματα και τα αναπάντητα ερωτηματικά (pics+vids)

Όπως όλα δείχνουν, ο συγκυβερνήτης του Airbus A320, έριξε επίτηδες το αεροσκάφος, αφού πρώτα είχε κλειδώσει έξω από το κόκπιτ, τον πιλότο. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που πιλότος στέλνει στο θάνατο ανθρώπους, όχι κατά λάθος, αλλά εσκεμμένα.

Υπήρξαν και στο παρελθόν θλιβερά περιστατικά, με πτώσεις αεροσκαφών, είτε λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων, που αντιμετώπιζε ο πιλότος, είτε ως μέρος ενός τρομοκρατικού σχεδίου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την 11η Σεπτεμβρίου.

5. Japan Airlines, Πτήση DC-8-61

 

Το Σεπτέμβριο του 1982, το αεροπλάνο της Japan Airlines, πετούσε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο πάνω από θαλάσσια περιοχή.  Εκτελούσε το δρομολόγιο από την πόλη  Fukuoka, της Ιαπωνίας με προορισμό το Τόκιο. O πιλότος που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα έριξε το αεροπλάνο λίγο προτού φτάσει στο αεροδρόμιο  Haneda.

Αιτία του δυστυχήματος ήταν η σκόπιμη εμπλοκή των κινητήρων από τον 35χρονο πιλότο Seiji Katagiri και παρά τις προσπάθειες του συγκυβερνήτη να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροπλάνου αυτό συνετρίβη.  Αποτέλεσμα ήταν να παρασύρει στον θάνατο 24 ανθρώπους από 166 επιβάτες και τα 8 μέλη του πληρώματος. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να διασωθούν χάρη στο γεγονός ότι το αεροπλάνο έπεσε στο νερό. Μετά το ατύχημα ο πιλότος κατάφερε να αθωωθεί καθώς ήταν γνωστό στην αεροπορική εταιρία ότι έπασχε από ψυχολογικές διαταραχές.

4. Royal Air Maroc Πτήση 630

 

Το Royal Air Maroc ήταν ένα επιβατικό αεροπλάνο που οδήγησε στο θάνατο 44 επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαινε σε αυτό, τον Αύγουστο του 1994. Εκτελούσε το δρομολόγιο από το Agadir του Μαρόκο, με προορισμό τη Καζαμπλάνκα. Ο πιλότος που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα αποφάσισε να ρίξει το αεροπλάνο 10 λεπτά από τη  απογείωσή του.

Μόλις, το αεροπλάνο έφτασε στα 16.000 πόδια το αεροπλάνο έκανε μια βουτιά θανάτου και έπεσε στην ορεινή περιοχή βόρεια του Μαρόκο.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ των θυμάτων ήταν η βασιλική οικογένεια του Κουβέιτ και ο υπουργός Άμυνας της χώρας. Η πτώση του αεροπλάνου αποδόθηκε στις αυτοκτονικές διαθέσεις του 32χρονου πιλότου.

3. SilkAir πτήση 185

 

Αεροπλάνο της εταιρίας SilkAir εκτελούσε δρομολόγιο από τη Τζακάρτα στη Σιγκαπούρη. Το αεροπλάνο έπεσε στον ποταμό Palembang της νότιας Ινδονησίας τον Δεκέμβριο του 1997, παρασέρνονται στο θάνατο 97 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος. Τα αίτια της τραγωδίας, όπως καταγράφηκαν από το μαύρο κουτί ανέφεραν ότι το ατύχημα προήλθε από εσκεμμένο λάθος χειρισμό του πιλότου.

Φαίνεται πως ο πιλότος που αντιμετώπιζε ψυχολογικά είχε απενεργοποιήσει τους πίνακες ελέγχου του αεροπλάνου και το οδήγησε στην απότομη πτώση με αποτέλεσμα να πέσει στον ποταμό σε μόλις ένα λεπτό. Όλοι οι επιβάτες έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σύγκρουση που κατέστρεψε ολοσχερώς το αεροπλάνο.

2. EgyptAir πτήση 990

 

Η πτήση 990 της EgyptAir ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία των αεροπορικών ατυχημάτων. Το Boeing 767 που εκτελούσε το δρομολόγιο Λος Άντζελες- Καίριο, συνετρίβη πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό τον Οκτώβριο του 1999 παρασύροντας στο θάνατο 217 ανθρώπους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συντριβή του, αποκλείστηκαν αμέσως, οι μηχανικές βλάβες, ενώ το μαύρο κουτί έδειξε πως η συντριβή του ήταν εσκεμμένη και αποδόθηκε στον έναν από τους πιλότους, που ήθελε να εκδικηθεί την αμερικάνικη υπηρεσία αερογραμμών που του είχε απαγορεύσει να πιλοτάρει εντός της χώρας. Μια εκ των εταιριών που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στη συντριβή εξέδωσε πόρισμα, στο οποίο υποστήριζε ότι ο πιλότος Gameel Al-Batouti έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και έριξε το αεροπλάνο  εσκεμμένα.

1.  American Airlines πτήση 11

 

Επρόκειτο για το αεροπλάνο που έσπειρε το θάνατο στις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Η πτήση 11 της American Airlines εκτελούσε πτήση από τη Βοστόνη στο Λος Άντζελες, όταν κατελήφθη από τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, που οδήγησαν το αεροπλάνο στο κέντρο του παγκοσμίου εμπορίου στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Στην πτήση επέβαιναν 92 άνθρωποι, ενώ οι διάλογοι από το μαύρο κουτί αποκάλυψαν ότι οι πιλότοι αναγκάστηκαν από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα να φύγουν από τα πιλοτήρια. Οι τρομοκράτες πήραν τον έλεγχο και έριξαν τα αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους. Το τρομοκρατικό χτύπημα κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στο κέντρο της Νέας Υόρκης γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα της Αμερικάνικης ιστορίας. Οι νεκροί έφτασαν στους 2.996.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα