Aσκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ στη Μεσόγειο: Η φρεγάτα ΨΑΡΑ μαζί με το αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”

Aσκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ στη Μεσόγειο: Η φρεγάτα ΨΑΡΑ μαζί με το αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”

Η Φρεγάτα ΨΑΡΑ ενσωματώθηκε ως πλήρες οργανικό μέλος στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. Θα ακολουθήσουν αεροναυτικές επιχειρήσεις

Κατά τη διάρκεια της ενσωμάτωσής της φρεγάτας ΨΑΕΑ στο CSG και στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ, θα υλοποιηθεί σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών αντικειμένων με επιπλέον συμμετοχή από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δύο Υποβρυχίων και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire, προβλέπεται να πραγματοποιηθει μια σειρά από εκπαιδευτικές διαδικασίες αεροναυτικών επιχειρήσεων, καθώς και άλλα σύνθετα αντικείμενα στο πλαίσιο τόσο της συνοδείας και υποστήριξης ενός πυρηνοκίνητου Αεροπλανοφόρου όσο και κατάρτισης σε επιχειρησιακές και τακτικές διαδικασίες σε επίπεδο ΝΑΤΟ. Με την εν λόγω συνεκπαίδευση τα μαχητικά οχήματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα αυξήσουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα, ενώ θα ενισχυθεί και η διαλειτουργικότητα αυτών σε διασυμμαχικό επίπεδο.

Η συμμετοχήτων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω αποστολή συνιστά απόδειξη του σημαντικό ρόλου Ελλάδας και ΗΠΑ στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)], στην οποία το ΓΕΕΘΑ έχει σημαντικό ρόλο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα