Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις απ’ ότι οι Τούρκοι

Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις απ’ ότι οι Τούρκοι
Ένοπλες Δυνάμεις Eurokinissi

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικά. Οι Έλληνες πολίτες έχουν τεράστια κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση και τα πολιτικά κόμματα.

Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, απ’ ότι οι Τούρκοι τις δικές τους. Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο , στην Ελλάδα το 80,9% εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι 78,1%.

Όπως γράφει το Militaire.gr, το ποσοστό εμπιστοσύνης των Τούρκων για τις ΕΔ της χώρας τους ασφαλώς έχει επηρεαστεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τον τρόπο με τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν διαχειρίστηκε τις ΕΔ μετά απ΄ αυτό.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει προχωρήσει στην έκδοση 15 διαταγμάτων για την αποπομπή περισσοτέρων από 18.000 στελεχών των τουρκικών ΕΔ. Οι διώξεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα 2,5 χρόνια μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Πριν μερικές ημέρες έγινε πογκρόμ συλλήψεων πιλότων της αεροπορίας στρατού.

Ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά και για την εμπιστοσύνη που έχουν οι Τούρκοι σε άλλους θεσμούς. Για την αστυνομία το ποσοστό εμπιστοσύνης τους φθάνει το 78% . Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο και φθάνει το 66,3%.

Οι Τούρκοι δείχνουν εμπιστοσύνη σε ποσοστό 64,4% στο Κοινοβούλιο τους και στο Δικαστικό τους σύστημα σε ποσοστό 63,5%. Το πρώτο ποσοστό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την εμπιστοσύνη που έχουν οι Τούρκοι για τα πολιτικά τους κόμματα. Τα εμπιστεύονται μόλις σε ποσοστό 35,8%.

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικά. Οι Έλληνες πολίτες έχουν τεράστια κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση και τα πολιτικά κόμματα. Το ποσοστό εμπιστοσύνης για τα πολιτικά κόμματα ανιχνεύεται σε ποσοστό μόλις 4,1%!

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα Ευρωβαρόμετρο

Διαβάστε ακόμη στο Militaire

Σχέδιο δολοφονίας του καταγγέλει ο Γκρουέφσκι

Ο στρατιώτης των Ιμίων…23 χρόνια μετά

Η συμβουλή του Πούτιν στον Ερντογάν για την εισβολή στη Συρία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα