Ελληνοτουρκική “κόντρα” της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ με 3 τουρκικές ανοιχτά της Λιβύης

Ελληνοτουρκική “κόντρα” της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ με 3 τουρκικές ανοιχτά της Λιβύης
Έρευνα μεσοπέλαγα. Φωτό αρχειου. Eurokinissi

Μία ακόμη τουρκική προσπάθεια για μεταφορά όπλων στη Λιβυή παρακολουθείται στενά από ελληνική φρεγάτα. Αναμένεται η αντίδραση της Ευρώπης.

Ελληνοτουρκική κόντρα ανοιχτά της Λιβύης, με τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να έχει γίνει σκιά πλοίου των Τούρκων που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη (κάτι που απαγορεύεται).

Oπως αναφέρει το militaire.gr, το πλοίο CIRKIN συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και νωρίς το πρωί της Τετάρτης εισήλθε στην περιοχή που έλγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΙΡΙΝΙ. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο και να σπεύσει προς το πλοίο με σημαία Τανζανίας.

Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία είπαν ότι “το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας”.

Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ. Η παρακολούθηση συνεχίζεται και αναμένεται η ευρωπαϊκή πλέον αντίδραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα