Α/ΓΕΕΘΑ: “Οποιος τολμήσει να πατήσει ελληνικό έδαφος, θα τον κάψουμε”

Α/ΓΕΕΘΑ: “Οποιος τολμήσει να πατήσει ελληνικό έδαφος, θα τον κάψουμε”
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος Eurokinissi

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ύψωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Τουρκία.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης όταν ήταν Α/ΓΕΕΘΑ είχε μιλήσει για εξαϋλωση όποιου τολμήσει να πατήσει σε ελληνικό έδαφος. 

Οπως αναφέρει το militaire.gr ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα και απάντησε ως εξής: “Όποιος κι αν τολμήσει να εισβάλλει στο έδαφος μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι”. 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το τι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που η τουρκική επιθετικότητα κλιμακωθεί. Απάντησε σ΄ όλες τις ερωτήσεις με ψύχραιμο και αυτονόητο τρόπο. “Οι Τούρκοι κάνουν ότι νομίζουν κι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει”, είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ. 

“Ξέρουμε τι θα κάνουμε και στον Έβρο, και στα νησιά και σε ανοιχτή θάλασσα. Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα