Λέρος: Νάρκες και εκρηκτικές ύλες μεταξύ των κλοπιμαίων από τη ναυτική βάση

Διαβάζεται σε 2'
Λέρος: Νάρκες και εκρηκτικές ύλες μεταξύ των κλοπιμαίων από τη ναυτική βάση
Η είσοδος της ναυτικής βάσης στη Λέρο

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των όπλων που εκλάπησαν από τη βάση του ΠΝ στη Λέρο. Εκτός από αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, στα “απολεσθέντα” νάρκες και εκρηκτικές ύλες. Τέλη Δεκεμβρίου η προηγούμενη απογραφή

Όσο οι ώρες περνούν, η υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου, περιπλέκεται όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, ανάμεσα στο “στρατιωτικό υλικό” που αναζητείται, εκτός από τα δύο αντιαρματικά και τις “αμυντικού τύπου” χειροβομβίδες, περιλαμβάνονται νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων εκρηκτικών υλικών.

Την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημειώνουν ότι η προηγούμενη απογραφή έγινε στα τέλη του Δεκεμβρίου 2018 με αρχές Ιανουαρίου 2019, με τις κάμερες που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρα να διατηρούν αρχείο για τρεις μήνες.

Η Ναυτική βάση στη Λέρο

Στην συγκεκριμένη αποθήκη δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης, ενώ όσο περνά ο κρίσιμος χρόνος η εκδοχή “λογιστικού” λάθους δεν φαίνεται ότι μπορεί να αποδειχθεί.

Στο νησί από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό έσπευσε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η οποία σφράγισε τον χώρο και μαζί με αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού λαμβάνουν καταθέσεις, ενώ στη ναυτική βάση της Λέρου ΥΝΤΕΛ, επέστρεψε όλο το προσωπικό της.

Το συμβάν ήταν η αφορμή να χτυπήσει “κόκκινος” συναγερμός ΥΕΘΑ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να τονίζει: Καμία ανοχή, εξαντλούμε όλη την αυστηρότητα”.

Το ΓΕΝ το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσε σχετικά: “Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό”.

Στο μυαλό όλων έρχεται η υπόθεση κλοπής οπλισμού από στρατιωτική μονάδα στην Κω το 2002 (τρία οπλοπολυβόλα, 17 45άρια και τρία αυτόματα G3) και η κλοπή πολεμικού υλικού από τη στρατιωτική μονάδα στο Συκούριο από την “17Ν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version