Μετά το Oruc Reis ο Ερντογάν έστειλε και το γεωτρύπανο Kanuni

Μετά το Oruc Reis ο Ερντογάν έστειλε και το γεωτρύπανο Kanuni
marinetraffic.com

Το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, Kanuni, πλέει νότια της Καρπάθου. Την ίδια ώρα και το Oruc Reis κινείται προς την περιοχή νότια της Ρόδου.

Την ώρα που το Oruc Reis πλέει τα όρια της παράνομης τουρκικής NAVTEX σε απόσταση 30 – 50 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, την εμφάνισή του έκανε σύμφωνα με το Militaire.gr και το γεωτρύπανο Kanuni σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κάρπαθο.

Πρόκειται για το τρίτο ιδιόκτητο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, μετά το Fatih και το Yavuz.

Το Kanuni απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι Tasucu της Μερσίνης και δείχνει να έχει προορισμό το λιμάνι Haydarpasa της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα το Oruc Reis κινείται προς την περιοχή νότια της Ρόδου και ανοιχτά της Καρπάθου.

Πρόκειται για μια ακόμα προκλητική κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «δυναμιτίζει» το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και λαμβάνει χώρα λίγο πριν ξεκινήσει η  η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα της συνάντησης κορυφής είναι χαμηλές καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτες τις Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, δεν επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους να ληφθούν μέτρα σε βάρος της Άγκυρας.

Η Ελλάδα θα ζητήσει, μαζί με την Κύπρο, να συζητηθεί το θέμα, αν και η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ρεαλιστικά δεν είναι πιθανό σήμερα και αύριο να ληφθούν αποφάσεις και ως εκ τούτου πρακτικά θα επιδιωχθεί να υπάρξει έστω χρονοδιάγραμμα κυρώσεων, με ορίζοντα τον Δεκέμβριο, καθώς τη τελευταία Σύνοδο Κορυφής του έτους είχε θέσει το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως ορόσημο για να αποφασίσει η Τουρκία εάν επιθυμεί διάλογο ή κυρώσεις. Και παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις στις οποίες έχει προβεί τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα λίγες μόνο ημέρες μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι βασικοί παίκτες της ΕΕ με πρώτο το Βερολίνο εξακολουθούν να προκρίνουν ήπια στρατηγική έναντι της Τουρκίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα