Ο Αποστολάκης δέχτηκε στο ΥΠΕΘΑ τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ που λέει “όχι F-35 στην Τουρκία”

Ο Αποστολάκης δέχτηκε στο ΥΠΕΘΑ τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ που λέει “όχι F-35 στην Τουρκία”
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον Γερουσιαστή Bob Menendez, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Eurokinissi

Ο κ. Μενέντεζ ήταν ένας εκ των δύο γερουσιαστών που κατέθεσαν στο Κογκρέσο το "Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο του 2019".

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζ. Πάιατ.

Όπως αναφέρει το Militaire.gr, η συνάντηση των δύο αξιωματούχων έχει σημασία γιατί ο Μενέντεζ είναι εκείνος που πριν μερικές ημέρες είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας ,αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο παραλαβής των F-35, αν η Άγκυρα επιλέξει να πάρει τους S-400.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ευάγγελου Αποστολάκης με τον αμερικανό γερουσιαστή Bob Menendez Eurokinissi

 

O κ. Μενέντεζ πριν μερικές ημέρες είχε πει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα F-35. Δεν θα πάρουν τα F-35, γιατί θα υπάρξουν κυρώσεις βάσει των κανόνων που υπάρχουν σήμερα».

«Πρόκειται για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία και αυτή είναι μια πράξη που επιφέρει κυρώσεις για οποιονδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκία. Και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την άμυνά μας τοποθετώντας αεροπλάνα F-35 δίπλα στους S-400 π ου θα μπορούσαν να κατασκοπεύσουν την “καρδιά” του συστήματος και της τεχνολογίας που έχουμε στα F-35» πρόσθεσε.

«Άρα αυτό είναι αδύνατο να συμβεί και αυτό είναι κάτι που ακόμη και αυτοί που πιστεύουν ότι η Τουρκία αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο ασφαλείας, έχουν επίσης καταστήσει σαφές. Αυτό απλά δεν πρόκειται να συμβεί» συνέχισε.

Επιπλέον, επισήμανε πως «το Κογκρέσο έχει τη δύναμη του πορτοφολιού. Το οποίο σημαίνει πως δίνουμε χρήματα για ζητήματα που αφορούν τη στρατιωτική μας παρουσία, τη συλλογική αμυντική μας λειτουργία καθώς και τους οικονομικούς σκοπούς. Στο τέλος της ημέρας, το Κογκρέσο έχει σημαντικό λόγο στις αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής, αφού έχει τη δύναμη του πορτοφολιού».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ευάγγελου Αποστολάκης με τον αμερικανό γερουσιαστή Bob Menendez Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα