Τα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών ενώνουν ΗΠΑ-Τουρκία

Τα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών ενώνουν ΗΠΑ-Τουρκία
Οπλικά συστήματα AP

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή διέψευσε όσους έκριναν ότι η καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να φθάσουμε στις εκλογές με την καταβολή δόσεων αναδρομικών.

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μπορεί να είναι σε κατάσταση κρίσης, ωστόσο τα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών πολλά μπορούν να παραβλέψουν. Υποτίθεται ότι ο Τραμπ έχει υπογράψει νομοσχέδιο με το οποίο οι παραδόσεις των F-35 ,στην Τουρκία έχουν παγώσει “μέχρι νεοτέρας”. Από την άλλη τα δισεκατομμύρια που η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin ,κερδίζει από το τουρκικό πρόγραμμα δεν είναι λίγα, όπως γράφει το  Militaire.gr .

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, γράφει ότι ο Αντιναύαρχος Ματ Γουίντερ, που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα του F-35, δήλωσε ότι η Τουρκία “θα παραλάβει δύο ακόμη F-35, μέχρι τον Μάρτιο του 2019”.

“Δεν υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής στην παράδοση των 100 αεροσκαφών της Τουρκίας”, δήλωσε.

Τον Ιούλιο , το Κογκρέσο πρότεινε να μπλοκαριστούν οι παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, λόγω της απόφασής της να αγοράσει τα Ρωσικά συστήματα S-400.

Υποτίθεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν “παγώνουν” τις παραδόσεις των F-35, μέχρι το Πεντάγωνο να παραδώσει έκθεση με την οποία θα εκτιμά τις συνέπειες της απομάκρυνσης της Τουρκίας από το πρόγραμμα του F-35.

Η έκθεση αυτή αναμένεται σε έξι εβδομάδες.

Θα πρέπει βέβαια να μην ξεχνάμε ότι η Lockheed Martin μπορεί να παραδίδει από τη γραμμή παραγωγής της “τουρκικά F-35”,αλλά αυτά δεν θα μπορούν πετάξουν για την Τουρκία, αν η Ουάσινγκτον δεν δώσει το πράσινο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Από την ΠΑ των ΗΠΑ στη NASA και στο διάστημα! Βίντεο
Πίτσα στα ιπτάμενα τάνκερ των ΗΠΑ! Ανεφοδιασμός πληρώματος – Βίντεο
Θα κατηγορηθεί ακόμη και ο Γκιουλ ως “φιλογκιουλενιστής”;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα