ΥΕΘΑ: Διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες για προμήθεια τουρκικών drone

ΥΕΘΑ: Διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες για προμήθεια τουρκικών drone
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας EUROKINISSI

Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ περί προμήθειας μη επανδρωμένων εναέριων μέσων από την Τουρκία

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης διέψευσε κατηγορηματικά “διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα μέσα μαζικής επικοινωνίας, προβάλλοντας δήθεν ότι ο ελληνικός στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής”, παρατηρώντας ότι “από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά μμε, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία”.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο υπενθυμίζει ότι “πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της εθνικής αμύνης και ασφαλείας”.

“Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του ν. 4619/19”, καταλήγει το ΥΕΘΑ στην ανακοίνωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα