Άννα Κορακάκη: Το συγκλονιστικό μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου

Άννα Κορακάκη: Το συγκλονιστικό μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου
Άννα Κορακάκη Hassan Ammar / Associated Press

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου τάχθηκε και η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη. Το μήνυμα στήριξης και το βίντεο στο Instagram.

Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης έφερε η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν σε νεαρή ηλικία από παράγοντας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας, με πλήθος συναδέλφων να τάσσονται στο πλευρό της.

Πέρα από το ντόμινο καταγγελιών που προκάλεσε η ιστορία της Χρυσής Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, αθλητές και αθλήτριες εκφράζουν στα social media τη στήριξή τους στη Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη πήρε, επίσης, θέση στο τεράστιο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στον χώρο του αθλητισμού, καθώς και στην περίπτωση της Μπεκατώρου, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η Άννα Κορακάκη ανήρτησε ένα βίντεο στο προφίλ της, όπου εκφράζει τη συμπαράστασή της στη συνάδελφό της και σε όλα τα θύματα, ενώ προτρέπει συναθλητές και συναθλήτριες να μιλήσουν.

Το μήνυμα της Άννας Κορακάκη

“Γεια χαρά σε όλες και όλους. Θέλω σήμερα να θίξω ένα θέμα το οποίο δε σας κρύβω ότι έχει κυριεύσει κάθε πτυχή του μυαλού μου κι έχει πικράνει την ψυχή μου κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που θα ακούσω, μάθω, διαβάσω για οποιοδήποτε περιστατικό θυματοποίησης, κακοποίησης και βίας. Όπως καταλαβαίνετε σήμερα μιλάω με αφορμή την πολύ γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μοιραστεί ένα τόσο τραυματικό και τολμώ να πω αξεπέραστο βίωμα όπως είναι αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης. Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι η αποκάλυψε αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιοδήποτε τομέα κι αν ανήκει με οποιαδήποτε ιδιότητα να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Γι’ αυτό λοιπόν παρακαλώ και προτρέπω κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα. Να είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές απ’ όσους ενδεχομένως φαντάζεται. Να μην φοβάται να το μοιράζεται. Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες. Για να επιστρέψω πάλι στο συγκεκριμένο περιστατικό στο βίωμα της Σοφίας θέλω να πω πως όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτή την στιγμή η Σοφία ίσως δίνει τον μεγαλύτερο της αγώνα. Κόντρα σε πολλά μποφόρ και τερατώδη κύματα με μεγάλη ισχύ. Μόνο που δε αυτό τον αγώνα δεν προσδοκά ένα μετάλλιο. Προσδοκά όμως μία νικηφόρα πλεύση μακριά και πέρα από τις συμπληγάδες της κακοποίησης και της έμφυλης βίας”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα