Έστειλε μήνυμα για συνεργασία με την κυβέρνηση ο Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιοβάνι Ινφαντίνιο
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιοβάνι Ινφαντίνιο AP

Ως μήνυμα για το "ελληνικό πρόβλημα" μπορεί να εκληφθεί η απάντηση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, σε ερώτηση σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

O πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο βρέθηκε στο συνέδριο της AIPS που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και συνομίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (03/02) με δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, βγάζοντας είδηση σε ό,τι έχει να κάνει με το "ελληνικό πρόβλημα".

Σύμφωνα με το Sport24.gr ο Ινφαντίνο τοποθετήθηκε σε ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου, αντιπροέδρου της AIPS Γιάννη Δάρα, σχετικά με τη θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες κρατών να εμπλακούν στα του ποδοσφαίρου και η απάντησή του φανέρωσε μια διαφορετική προσέγγιση που έχουν πλέον στη FIFA για τέτοιου τύπου ζητήματα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της FIFA σχολίασε μεταξύ άλλων "για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνήσεις", σημειώνοντας πως η πάγια τακτική για το αυτοδιοίκητο θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση ή υπουργό να παρέμβει στην αθλητική πλευρά του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτρέψουμε σε κάποια κυβέρνηση να παρέμβει στην αλλαγή των αποτελεσμάτων ή ν' αποφασίσει ποιος θα νικήσει στο παιχνίδι και ποιος όχι. Ωστόσο, η οπτική μου και η οπτική της FIFA έχει αλλάξει σε σύγκριση με το παρελθόν σχετικά με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τα συναφή, τα οποία δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν κακώς γι' άλλους σκοπούς. Η οπτική μου διαφέρει, με την έννοια ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία, γιατί το πλαίσιο νομιμότητας πρέπει να πηγαίνει χέρι με χέρι με το αθλητικό και το εγκληματικό το αντίθετο. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί εάν θέλουμε να λύσουμε μερικά από αυτά τα προβλήματα και ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα.

Όπως και η βία και η διαφθορά πρέπει ν' αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία. Οι κυβερνήσεις, είμαι σίγουρος, ότι καταλαβαίνουν αυτό το παράδειγμα επιρροής του ποδοσφαίρου και εάν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί, οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοικτές για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε εκτός ποδοσφαίρου, όποιον κάνει κάτι λάθος σχετικά". Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται στην Ελβετία προκειμένου να έχει επαφές με ανώτατα στελέχη της UEFA και να τους μεταφέρει τα σχέδια της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στις τάξεις της ΕΠΟ από την άλλη πλευρά εκφράζουν την ενόχλησή τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς των τελευταίων ημερών, για τους οποίους θεωρούν ότι αποτελούν ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, όπως εκφράστηκε στο Δ.Σ της Δευτέρας (3/2) είναι πολύ πιθανό να μεταβεί ο ίδιος ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος, στην Ελβετία για κατ' ιδίαν συναντήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποδόσφαιρο
SHARE:

24Media Network