Euro2020: “Η Ρώμη θα φιλοξενήσει αγώνες με κόσμο”

Euro2020: “Η Ρώμη θα φιλοξενήσει αγώνες με κόσμο”
Ο Γκαμπριέλ Γκράβινα ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκραμπριέλ Γκράβινα, δήλωσε πως ο εναρκτήριος αγώνας του Euro2020, θα πραγματοποιηθεί με οπαδούς μέσα στο γήπεδο.

Η Ιταλία θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο παιχνίδι του προσεχούς Euro2020, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, δηλαδή παρουσία κόσμου σε ένα κομμάτι του γηπέδου, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC), Γκαμπριέλ Γκράβινα.

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά της Ευρώπης, που αναβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ξεκινήσει από το στάδιο «Olimpico» της Ρώμης στις 11 Ιουνίου, όπου η Ιταλία θα υποδεχθεί την Τουρκία. «Είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξουμε τους αγώνες του Euro από τη Ρώμη, με κόσμο στις εξέδρες» τόνισε ο Γκράβινα σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (26/03) και πρόσθεσε:

«Ακόμη δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσοι θεατές θα βρίσκονται στο γήπεδο, αλλά θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο». Η Ιταλία είναι μία απ’ τις 12 χώρες κατά μήκος της Ευρώπης που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Euro2020 και προγραμματίζει να προχωρήσει πάνω στο αρχικό σχέδιο, παρά το γεγονός ότι η πανδημία της Covid-19, εξακολουθεί να απλώνεται παγκοσμίως.

Η UEFA, έπειτα από συνάντησή της με τις διοργανώτριες χώρες τον Ιανουάριο, είχε υπογραμμίσει πως θα έδινε παράταση προς όλες τις ομοσπονδίες έως τον Απρίλιο, για να καταθέσουν τα τελικά πλάνα τους για τη φιλοξενία φιλάθλων στα γήπεδα κατά τη διάρκεια του Euro.

«Έχουμε επενδύσει δύο χρόνια, πολύ σκληρής δουλειάς και είμαστε πεπεισμένοι πως μέχρι τις 7 Απριλίου θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το πλάνο μας στην UEFA, η οποία δεν θα μπορεί να το αγνοήσει» συμπλήρωσε ο Γκράβινα.

Την ίδια ώρα η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/03), πως προγραμμάτισε φιλικούς αγώνες εναντίον του Σαν Μαρίνο και της Τσεχίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Euro.

Ο αγώνας με το Σαν Μαρίνο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου στη «Sardegna Arena» του Κάλιαρι, ενώ το ματς με τους Τσέχους θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου (μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro) στο «Stadio Renato Dall’Ara» της Μπολόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα